Witam,
bardzo prosze o pomoc w wyborze nowego TV.
Do tej pory kozystalem z CRT
Ponizej moje odpowiedzi.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 5,5x3,5m (TV byl by przy jedenej z dłużzych ścian
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? glownie na wprost, jednak dobra widocznosc z boku mile widziana
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? obojetnie
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z boku, (okno od strony południowej)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? CRT 20"
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Kilka HDMI i USB, (zlacze VGA)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? z dekodera sat HD GI S-900.. (Cyfrowy Polsat)
10.Jakie urządzenia ?dekoder jw., DVD (Pioneer), ew. laptop
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? w tygodniu 6-8, weekendy 6-12
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? jeśli tv LCD, to matowa, ale może być plazma z dobrym filtrem
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, sport sport.... filmy...programy dokumentalne, publicystyczne
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie,
15.Czy zamierzasz grać w gry - nie
16.Preferencje co do marki ? nie, liczy się jakośc obrazu i trwałość TV
17.Preferencje co do wielkości ? okolice do 40-42"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? w moim CRT - mały ekran, w LCD smużenie, mała płynność obrazu, czasami nienaturalny obraz
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? pon-pt wieczorami, weekendy - również w dzień
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? ok 3000
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? niekoniecznie, ale może być, w technologii, która mniej męczy oczy
22.Co dla Ciebie jest najważniejsze w TV ? jakosc obrazu (dzwiek moge podlaczyc przez amplituner)
Kupuję TV na długie lata i dlatego zależy mi na dobrym wyborze. Głownie zależy mi na TV do komfortowego oglądania sportu
Z gory dzieki za podpowiedzi