Witam.
Już od dłuższego czasu zamierzam kupić TV. Już byłem zdecydowany na LED ale, sprzedawcy mi to odradzali i namieszali w głowie. Proszę o pomoc i nie wiem co wybrać. Myślałem nad UE46D6750, lub plazmą 46GT30.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 4 na 2,5 m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? max 3,5 m ale częściej od 2,5 do 3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? przeważnie na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju? okno z boku, skierowane na północny zachód, są rolety (ogólnie jest ciemno w pokoju)
7.Jaki masz obecnie telewizor? 21' jakiś PHILIPS CRT
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? czytanie wszystkiego z USB ( filmy, jpg), wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka analog, ale ma być kablówka cyfrowa
10.Jakie urządzenia będą podłączana? komputer, laptop
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok 4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? błyszczącą
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, programy przyrodnicze
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? YT, ipla, czasami internet
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? tak, po 2 godz lub dłużej zależnie czy innym nie przeszkadzam
16.Preferencje co do marki? Samsung, Panasonic, Sony
17.Preferencje co do wielkości? okolice 46', ale nie większy
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? słaby dźwięk, buczenie wewnętrzne
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? żona w dzień, ja raczej wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4,5 tys
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? tak, aktywne
Już od dłuższego czasu zamierzam kupić TV. Już byłem zdecydowany na LED ale, sprzedawcy mi to odradzali i namieszali w głowie. Proszę o pomoc i nie wiem co wybrać. Myślałem nad UE46D6750, lub plazmą 46GT30.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 4 na 2,5 m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? max 3,5 m ale częściej od 2,5 do 3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? przeważnie na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju? okno z boku, skierowane na północny zachód, są rolety (ogólnie jest ciemno w pokoju)
7.Jaki masz obecnie telewizor? 21' jakiś PHILIPS CRT
8.Co chcemy aby telewizor posiadał? czytanie wszystkiego z USB ( filmy, jpg), wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? kablówka analog, ale ma być kablówka cyfrowa
10.Jakie urządzenia będą podłączana? komputer, laptop
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok 4
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? błyszczącą
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, programy przyrodnicze
14.Czy zamierzasz serfować po internecie? YT, ipla, czasami internet
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? tak, po 2 godz lub dłużej zależnie czy innym nie przeszkadzam
16.Preferencje co do marki? Samsung, Panasonic, Sony
17.Preferencje co do wielkości? okolice 46', ale nie większy
18.Co Cię denerwuje w telewizorach? słaby dźwięk, buczenie wewnętrzne
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? żona w dzień, ja raczej wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4,5 tys
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? tak, aktywne