TV do pokoju ze zmiennym oświetleniem
Witam,
Jestem cienki bolek jeśli chodzi o telewizory, a szczególnie w tych czasach.
Prosiłbym bardzo o poradę odnośnie zakupu nowego.
Warunki:
Odległość: 2,5 - 3,5 m
Nasłonecznienie: Do 16ej niskie. OD 16 - 20 Dosyć wysokie. Później światło sztuczne.
Wielkość pokoju: 25m2
Preferowana technologia: Nie posiadam. Stawiam na niski pobór mocy, ale wole już pobierać więcej i mieć lepszy obraz niż oszczędzać.
Obecny telewizor ma 14" i jakieś 15 lat także
Czego nie lubię w telewizorach: Ostrego przejścia między kolorami, efektu ducha
Jakie programy najczęściej oglądam: Sport. Ekstraklasa w HD w szczególności. Sporty motorowe bardzo rzadko. Dla Kobiety wszystko co leci.
Dzień czy noc: Statyczne programy w dzień sport wieczorem, ale zdarza się też popołudniami.
Preferowana wielkość: 37"-42"
Preferowana marka: Brak
Jakie urządzenia będą podłączone: Laptop hdmi, Cyfra plus z dekoderem HD sagem`a (tak wiem)
Ile do tv, ile do innych urządzeń: 85% TV, reszta komputer bądź laptop, ale to w nocy do filmów. Planuje też w sumie kupić ps3 później.
Kąty: raczej małe. Telewizor będzie obracany w zależności skąd oglądam. Ja będę i tak siedział w centrum, a kumpli na mecze mogę posadzić po kątem(ale maks 30 st)
Telewizor WIFI: Zdecydowanie preferuję kable, ale to rzadkość raczej w telewizorach. Ogólnie musi mieć podłączenie do internetu i pełną przeglądarkę
Filmy na usb: Przydałoby się, ale nie jest to najważniejsza opcja i mogę się bez tego obejść
Jaki mam sygnał: Będzie cyfra z dobrym sygnałem, ale patrząc na ostatnie warunki pogodowe wolałbym coś co sobie także ze słabym daje radę.
Ile kanałów HD: będzie 8(ale sport HD będzie najczęściej oglądany i dlatego kupuje telewizor + cyfrę)
Ile godzin dziennie: średnio 6
Ile osób: do 5ciu
Stojący, wiszący: stojący
Klasa cenowa: ostatnie maksimum to 3,5 tys. Preferowałbym jednak do 3
Dziękuję za odczytanie, za porady też dziękuję jeśli się pojawią
Zapomniałem dodać, że ważna bedzie obsługa skype`a i dobre odtwarzanie youtub`a