no i teraz moge coś powiedzieć o jakości obrazu. jak dla mnie duper, skalowanie super nic nie jest postrzepione obraz jest czysty i ładny, fakt że ucze sie enki, dzisiaj ustawiłem sygnał na 1080i ale mam jeszcz3e kłopoty z obrazem podczas pogody i nie wiem od czego to zalezy, np dzisiaj była półgodzinna ulewa i na chwile straciłem sygnał potem jak sie pojawił obraz był przytki i przepikselowany również na kanałach hd, na niektórych obraz był w pionowej panoramie a na niekótych w ramce z panowamy pioonowej-poziomej (jak chcecie możecie mnie doinformować)
potem wszystko ucichło, obraz dalej piekny czysty klarowny, i takie małe zaskoczenie dla mnie oglądają dzisiaj DR House na tvp2 na eNce obraz był tak czysty i wyskalowany że niczym nie odbiegał od tego z HBO hd dla mnie zaskoczenie, szkoda że wszystkie sd tak nie wygladają.
Jakość poprzez komponent z dvd , divixów przegrywanych z seriali HD niemal idealna pixelozy brak.
Jak narazie uważam iż wszystko zalezy od warunków jak ma sie dobry sygnał to obraz bedzieidealny.
narazie antene z eNki ustawiałem sam i robiłem to o 20tej wieczór z latarką w ręku i bez żadnych mierników "na oko wg anteny sasiada", mam siłe 90 i jakość 74-76 ale sobote pobawię sie z złapaniem lepszej jakości. dodatkowo uchwyt na konwerter jest przyczepionydo masztu taśmą izolacyjną bo niechybnie w nocy połamałem go
tak czy inaczej jak ustawie to dam znać co i jak
z tv jestem zadowolony da sie przyjemnie oglądac nawet z 1.5 m