Playstation 5 - gry, sprzęt, wrażenia, nowości. Wszystko o PS5

Piramida

Well-known member
Bez reklam
No niezły,a teraz mam chyba ochotę na coś bardziej mrocznego ;)

Ten Armanig to się nigdy nie zmieni :grin:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To jest ten Stellar Blade, co wuje z Sony ocenzurowali?
Widziałem i już szukałem dema, może bym nawet kupił, ale po cenzurze mogą mnie cmoknąć. Ponoć jest sposób z płytą i odłączeniem neta.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Armanig,bierzesz Black Mytha na PS5 albo PC ?
Data premiery na Xboxa została opóźniona.
Co ciekawe,pierwszy filmik na tym kanale wrzucono 20 sierpnia 2020 r.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A co to za jakieś stworki znowu... ; )
Teraz to czekam na nowego COD'a, a to co zrobili z obecnym (kreskówkowa grafika i cuda na kiju), to już zwiastuje upadek serii. Mam nadzieje, ze nie.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Chyba mam gdzieś jeszcze pokazówkę ;)
Ogólnie,wychodzi coraz mniej gierek,które w dniu premiery są zarezerwowane wyłącznie dla Playstation.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Z napędem,wyjdzie ze 4k.
Ciekawe,co pokaże Xbox w najbliższych latach i jak długo PS będzie miało lepszą grafikę ?

emporioa

Member
Miałem kupować na premierę, ale taka kasa i bez napędu to żart :D Zresztą nie odpalałem konsoli od sam nie wiem ile czasu. Mam do ogrania DLC do Horizona i Cyberpunka, ale nie mam weny. Chyba opchnę konsole i poczekam aż się nazbiera fajnych gier i kupię nowego Xa i może kiedyś Pro.

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Miałem kupować na premierę, ale taka kasa i bez napędu to żart :D Zresztą nie odpalałem konsoli od sam nie wiem ile czasu. Mam do ogrania DLC do Horizona i Cyberpunka, ale nie mam weny. Chyba opchnę konsole i poczekam aż się nazbiera fajnych gier i kupię nowego Xa i może kiedyś Pro.
Ale podobno zamówiłeś dwie palety limitek :grin:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
GYZrOv3WIAAyn-Q.jpeg

DLC do Tsushimy ;)

electrobuzzz

New member
Z napędem,wyjdzie ze 4k.
Ciekawe,co pokaże Xbox w najbliższych latach i jak długo PS będzie miało lepszą grafikę ?

Moim zdaniem w Microsoft coraz bardziej zdają sobie sprawę że nie ma co inwestować w konsole skoro mocy/wydajności pecetów i tak żadna konsola nie jest w stanie przeskoczyć.

Oni wykorzystają w celu stworzenia zamkniętego ekosystemu gamingowego platformę Windows w którą wyposażone jest 90% pecetów świata a każda gra tworzona jest pod ten system operacyjny, także nastawią się na sprzedaż gier cyfrowych z własnych aplikacji odgórnie zainstalowanych na Windowsie jak Xbox Games oraz okresowych subskrypcji na GamePass. Czy będą jeszcze wspierane nośniki fizyczne? Warto tu odnotować ciekawostkę że pudełkowe wersje PC na dzień dzisiejszy to praktycznie same ochłapy, w większości mało znane tytuły o niezbyt wymagających parametrach, natomiast większość tych pudełkowych wewnątrz posiada wyłącznie klucz do cyfrowej dystrybucji (nie ma tam nośnika fizycznego), także należy się spodziewać że całą dystrybucję na platformę Windows przejmie cyfrówka, a nośniki fizyczne na Windowsie nie będą wspierane a jeśli pozostaną wspierane to nie będą to uniwersalne nośniki do zainstalowania na każdym pececie z innym systemem operacyjnym niz Windows lecz wyłącznie dedykowane pod Windowsa które będzie można zainstalwoać tylko na tej platformie. Podobnie inne kontrolery niż dedykowane Xboxa nie będa wspierane, także można spodziewać się że Microsoft z Windowsa zrobi taki zamknięty ekosystem dedykowany dla graczy pecetowych, bo własciwie cała dystrybucja na pecetach opiera się i jest dedykowana właśnie pod Windows. Natomiast wielu graczy pecetowych dla wygody zapewne dodatkowo podłączy swe pecety pod telewizor i będzie mogło cieszyć się nieograniczonymi parametrami stworzonymi pod topowe karty graficzne - na to właśnie liczy Microsoft., tzn. multifunkcjonalność peceta gamingowego i pod monitor i pod telewizor żeby dalej można było ogrywac tytuły na kanapie z kontrolerem w ręku oraz przed biurkiem z klawiaturą i myszką.

Ostatnia edycja:
Do góry