Ostatnia edycja:
Ricardogo nie zapominaj, że to TVN jako pierwszy polski nadawca i jedyny na razie nadaje regularnie programy w Dolby Digital już od września 2002 roku. Nikt im nie kazał tego robić, nie mają "misji" czy obowiązku a zrobili to. Przypominam także iż istniał testowy kanał TVN16/9. TVP ciągle tylko testuje DD5.1 i nic z tego nie wynika. Przesuwa logo poniżej kasztetów i mówią, że to 16/9. TVN też tak robi ale myślę, że szybko się to zmieni. Już dawno twierdziłem, że TVN rozpocznie HDTV w Polsce. Czytałem niedawno wywiad z jednym z szefów technicznych TVN. Powiedział, że już od dłuższego czasu są gotowi do nadawania w HD tylko nie widzą rynku zbytu na tą usługę. Mam nadzieję, że niedługo zmieni się ich podejście( a może już coś planują) i ruszy się coś w tym temacie.Ricardogo napisał:ALE OPTYMIŚCI !!!
Ludzie kochani nic za nic, albo uboga oferta albo wysoka cena. Mieszkamy w Europie i takie mamy już ceny. Nie ma co się oszukiwać, a co do programu :hihi: o HDTV i tym podobnym możemy.......zapomnieć TVN i Onet to CZYSTA KOMERCJA, a My to głęboka niszanieda się zarobić więc należy zapomnieć.
Mona to skojarzyć z TYM ? http://www.satkurier.pl/?platformy_cyfrowe/&kat=46&id=32788
Chyba trochę przesadzasz, taka kwota na osobę to chyba nie mało, oczywiście nie znam Twoich potrzeb, ani potrzeb członków Twojej rodziny, ale chyba prawdziwa jest zależność, że im więcej masz tym więcej wydasz. Nie ważne nie oto chodzi ile kto zarabia, jednak raczej to że Twoi znajomi nie kupują sprzętu do HDTV wynika raczej z faktu, że nie poznali jeszcze tej technologi, bądź nie wykazują zainteresowania by ją posiadać.JAREK napisał:Ja osobiście należę do grupy średnio zarabiających /w moim budżecie wychodzi 2400 pln na jednego członka rodziny (4 osoby)/.
Mam około 100 znajomych w tej półce. Żadna z tych osób nie posiada nawet kawałka sprzętu do odbioru HDTV !!! Tak więc, w Polsce można liczyć na osoby
daleko bardziej zamożne - jest ich sporo ale oni nie tworzą rynku !
JAREK napisał:...
Rozmawiałem 2 m-ce temu z Dyrektorem Wykonawczym C+ na temat HDTV w ogóle i HDTV w Polsce. Rozmawialiśmy na gruncie prywatnym, wobec tego istnieje duże prawdopodobieństwo co do szczerości wypowiedzi. Opowiedział mi jak jak to wyglądało we Francji /HDTV przez Canal +/. O "małego słonia" nic by z tego nie wyszło. W całej Francji ilość realnych odbiorców HDTV jest mierzalna na granicy opłacalności całego przedsięwzięcia. Innymi słowy , na dzień dzisiejszy Francuzi nie są do końca pewni, czy potężne nakłady finansowe zwrócą się w bliżej zauważalnym terminie /bierze się pod uwagę, co najmniej 5-8 lat!/. Nie jest sztuką znalezienie kogoś kto wyłoży kasę - cała sztuka polega na tym ile abonent zapłaci ? Jak cena będzie zbyt wysoka to odbiorcy odpłyną. Jak cena będzie niska to inwestor będzie miał do tyłu. Takie są prawa rynku w każdej dziedzinie. Nic na to nie poradzimy....
- a powiedziałbyś jakiego "Dziennika"? To może być bardzo ciekawe.quote=mystic]Szerzej o planowanym przedsięwzięciu TVN w dzisiejszym wydaniu "Dziennik'a"
Nowa gazeta wydanie 23/2006 wydawca: Axel Springer Polska Sp z.o.o. nowa konkurencja dla Gazety Wyborczej Agory.JAREK napisał:[- a powiedziałbyś jakiego "Dziennika"? To może być bardzo ciekawe.