jedrek80 napisał:svc_enquiry@srs.sharp-world.com service centre
Jutro napisze. Tymczasem opisz mi prosze blizej problem, co sie dzieje dokladniej? Jaki pisk? Kiedy sie pojawia? Z jakich zrodel?
jedrek80 napisał:Dziś zareklamowałem TV w sklepie i dostałem odpowiedz zeby go przywieźć. Mówili że kontaktowali się z serwisem i odradzili mi ten model wiec zdecydowałem się na 700EV, niestety z dopłatą 800zł. Teraz muszę poczekać aż przyjdzie bo nie mieli go na stanie.
bob77 napisał:No to widac, ze profesjonalizm polskiego serwisu i dystrybutora Sharpa jest zadziwiajacy. Rozwiazanie jest juz niemal gotowe, bo sa na rynku te modele z nowszym softem, gdzie problem nie wystepuje, ale po co sie wysilac? Lepiej namowic klienta zeby dobulil. Ja w takiej sytuacji chyba rozwazylbym oferte konkurencji.
bob77 napisał:Wlasnie dostalem dwie ciekawe odpowiedzi z Sharpa z UK.
1) Sugerujemy oddac TV do serwisu.
2) Inny czlowiek napisal, ze zobaczyl odpowiedz kolegow sugerujaca oddanie TV do serwisu, ale on prosi o podanie pelnego adresu, na ktory wysle mi USB sticka z updatem softu i prosi zeby sprobowac tego rozwiazania przed oddaniem TV do serwisu.
Podalem adres, ale poprosilem tez o wyslanie aktualizacji mailem. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
R_jeden napisał:Trzy dni temu zakupilem Lc32le600e w Saturnie.Wersja softu 1.23. Tuner podlaczony do TV via HDMI i niestety te wkurzajace piski sa!!! A pytalem 3 razy sprzedawcy czy znany mu jest ten problem. Odpowiedzial, ze ogladali filmy po Hdmi na tym TV i nie bylo zadnych problemow (pewnie sciemnial). Jutro zwracam sprzet (na szczescie mam na to 14 dni) i poczekam az Sharp upora sie z tym problemem - bo ten model Tv jaknajbardziej mi odpowiada, a z drugiej strony nie zamierzam dorzucac prawie 1000zl do 700tki. Aha... Dzwonilem do Sharpa... Problem znany. Podejrzewaja bug w sofcie. Nieznana natomiast data udostepnienia poprawionego softu. Ciekawe czy zdaja sobie sprawe ile traca?
R_jeden napisał:Jestes pewien ze masz polaczenei przez HDMI, a nie przez component? Bo z tego co wiem to ostatnie to jest analogowe.
bob77 napisał:Dzisiaj pojawil sie pisk (srednio wysokie buczenie trwajace ok. 2 sekund) Wystapilo to 2 razy podczas ogladania TVP 2 z nboxa. Wczoraj wieczorem jednak wlaczylem w telewizorze AVC i widac to spowodowalo problem. Wczesniej bez AVC telewizor intensywnie uzytkowany przez 3 tygodnie nie wydal ani razu z siebie pisku.
Polecam sprawdzic ustawienie opcji "Automatyczna Regulacja Glosnosci".