Już wyjaśniam swoją "ripostę"
Nie napisałeś na jakim filmie nie widzisz róznicy, natomiast piszesz na jakim sprzęcie. Nie zastanawiające? Nie wygląda mi to na podawanie faktów tylko przechwałki, bo róznych obrazów nie porówna się ze sobą.
Piszesz, ze nie kupujesz filmów z dźwiękiem Dolby TrueHD który może mieć bitrate (raczej choć nie zawsze przekładający się na jakość) do 6000kb/s, tylko z DTS HDMA, a bywaja filmy z tym systemem kodowania audio z bitratem 2200kb/s (np. Dare 2009r.) Trochę dziecinne - prawie jak przechwałki? To jak twierdzić, że wma jest duzo lepsze od mp3 i basta!
No i jeszcze muszą mieć pełne 16:9 nie anamorficzne! Dużo masz takich? Ja w mojej skromnej kolekcji ok 30 tytułów znalazłem 3 z czego 2 1,85:1, a więc nie 1,78:1. Ciężko będzie Tobie zgromadzić sensowną kolekcję.
Swój sprzęt mam wypisany w podpisie nie dla przechwałek, tylko po to, że każdy kto go przeczyta może się w sprawie takiego sprzętu zwrócić do mnie o pomoc. Testowałem w pokoju syna. Twój sprzęt mi nie imponuje bo nie jest dla mnie w żaden sposób zbieżny z marzeniami. Forum służy do pomocy, a nie do przechwałek.
Jeśli piszesz, że nie widzisz różnicy między DVD i BR moze być tego wiele przyczyn:
-wada wzroku
-za duża odległość od TV
-doskonały skaler
-ustawiona na wyjściu odtwarzacza niska rozdzielczość
Przyjąłem więc najczęściej występującą przyczynę (jak widzisz trafiłem) ot i cała filozofia. I nie ma tu żadnej złośliwości, ani uszczypliwości, bo w takim przypadku zaproponowałbym wizytę u okulisty. Podałem 3m dla 32", bo jest to odległość, przy której nie zauważysz różnicy między zadnym sygnałem podanym na taki ekran. 4m dla 60" też nie pozwoli dostrzec szczegółów w rozdzielczości 1080p, więc absolutnie, nie siedząc blizej nie mozesz wypowiadać się na temat różnic w wyświetlaniu DVD i BR. Czysta fizyka, a raczej optyka.
Pozdrawiam z wyrazami szacunku.