Witam wszystkich. Do tej pory byłem w posiadaniu Denona 1611, który to całkiem miło się sprawował z w/w zestawem kolumn. Jednak przyszedł czas na zmiany, zapałałem chęcią posiadania amplitunera z odrobinę wyższej półki, "usieciowionego" i dającego inne nowoczesne bajery. Z tej okazji prosiłbym o Wasze opinie, która z wyżej wymienionych maszyn lepiej się sprawdzi z Dali Concept 5.1 (sub dali concept aktywny).
Pokój ma 20m2 (4x5).
Zastosowanie:
60% filmy
30% konsola
10% muzyka (rockowa lub odrobinę cięższa z bassem raczej przeciąganym, niż pulsującym)
O ampli yamahy są same pozytywne opinie i raczej jest to pewniak, jednak aktualnie są problemy z dostępnością (chciałbym zakupić od ręki w sklepie stacjonarnym), pionek, jako nowy model jest wszędzie dostępny i odrobinę tańszy (można dostać za 1600zł), aczkolwiek nie ma jeszcze opinii, a sam też nigdy nie interesowałem się tą marką, a gorąco polecał mi go sprzedawca, który oczywiście yamahy nie posiadał
.
Pokój ma 20m2 (4x5).
Zastosowanie:
60% filmy
30% konsola
10% muzyka (rockowa lub odrobinę cięższa z bassem raczej przeciąganym, niż pulsującym)
O ampli yamahy są same pozytywne opinie i raczej jest to pewniak, jednak aktualnie są problemy z dostępnością (chciałbym zakupić od ręki w sklepie stacjonarnym), pionek, jako nowy model jest wszędzie dostępny i odrobinę tańszy (można dostać za 1600zł), aczkolwiek nie ma jeszcze opinii, a sam też nigdy nie interesowałem się tą marką, a gorąco polecał mi go sprzedawca, który oczywiście yamahy nie posiadał