Zakup telwizora jest w dużej mierze kwestią indywidualną - tak, jak np. zakup samochodu - część ludzi stać na dobry samochód, ale ponieważ jeżdzą rzadko/mało, taki samochód im niepotrzebny. Podobnie, wg mnie, jest z TV. Część ludzi stać na drogi TV z górnej półki, ale ponieważ oglądają mało/rzadko, więc nie decyduje się kupować drogiego. Część ludzi stać na drogi sprzęt, ale jako że nie są w stanie docenić różnicy (małej czy dużej) w jakości, czy obrazie wybierają sprzęt tańszy i również są zadowoleni. Dlatego rozmowa o tym, co jest drogie, co dobre, jest również kwestią indywidualną. To co jest dla mnie dobre, dla innego może nie być, bo np nie widzi u siebie w domu zastosowania. Ja, jako że lubię i doceniam, dobry obraz, wykorzystuję TV do różnych celów (DVD, BR, PS3, TV) w miarę często, wybrałem Pioneera i dla mnie to jest dobry wybór. Szanuję jednak ludzi, których stać, a mimo tego podjeli decyzję, że w ich przypadku Panasonic/Samsung/LG/Phillips/Sharp/Sony (niepotrzebne skeślić) sprawdzi się lepiej. Ja nie krytykuję ich za ich wybór i tak samo nie chciałbym, aby ktoś krytykował mnie za mój. Każdy jest inny, każdy ma inne podejście na świata, a sprzeczanie się co jest dla kogo lepsze jest bez sensu. Czy Pioneer jest najlepszą firmą produkującą obecnie plazmy?
Dla mnie tak. Czy jest dla Was? Sami sobie odpowiedźcie.
Często zapominamy o fakcie 'zadowolenia z zakupu'. Jeżeli po zakupie TV, ktoś jest z niego zadowolony, to znaczy, że dokonał dobrego wyboru i kupił to co
dla niego w danej chwili było najlepsze i nieważna jest marka. Takie przynajmniej jest moje zdanie. Cieszmy się z tego co mamy/kupiliśmy, wymieniajmy spostrzeżenia na temat swojego/cudzego sprzętu, ale nie sprzeczajmy się i nie oceniajmy innych ludzi swoimi 'miarkami' (wiem, 'filozuje'
).
Pozdrawiam serdecznie