Ja rowniez od paru dni jestem posiadaczem Pioneera, tylko ze 5090H ,a wiec z tunerem satelitarnym.Moim poprzednim telewizorem byl Samsung LE 46 F71B - w sumie jak na LCD to calkiem niezly byl ,zwlaszcza w Full HD, bo SD nie bylo jego mocna strona.Teraz po zamianie na plazme wiem ze technologia LCD jeszcze ma spora droge przed soba.No coz ,na razie siedze z "rozdziawiona " gebuchna i podziwiam jakosc obrazu i mimo ze chyba dosc wybredny jestem ,to wydaje mi sie ze Pioneer chyba jednak zasluzyl na miano produktu roku 2008/2009.Bzyczenia nie slysze - no chyba ze ucho do ekranu przystawie.Czern rzeczywiscie robi wrazenie,biel nieco gorsza - ale panowie czepiac sie moim zdaniem nie ma specjalnie czego.Kilka plazm w akcji widzialem ale Pioneerowi nie dorownuja.Warto zmienic kabel zasilajacy.Moim zdaniem jest nie najlepszy.U mnie nawet na kablu z XBoxa 360 bylo lepiej.Ostatecznie podlaczylem NEEL NF14 GOLD - warto bylo.Ja wiem ze mozna o roznych duperelach pisac i jakies drobiazgi Pioneerowi zarzucac,ale obraz poki co to ma najlepszy i czy sie komus podoba czy nie, to na razie jest pod tym wzgledem wzorcem.A czy nowy Sony 4500 bedzie lepszy ,to sie okaze.Sczerze mowiac mam watpliwosci czy w tej technologii jest jeszcze duzo do poprawienia.