Hopkirk napisał:
Tak czytam sobie z ciekawości ten wątek, niektóre posty mądrzejsze, niektóre takie sobie, ale powyższy to już mnie naprawdę rozbawił i trochę zaniepokoił.
Masta_J - jeśli Ciebie obraz Kuro zabija (w dodatku analogowy z anteny
) to aż dziw, że jeszcze dajesz oznaki życia. Coś mi się wydaje, że niewiele jest osób, które ten obraz zabił, a i Ciebie chyba nie do końca
.
Chyba przydało by się trochę umiaru i rozsądku w ocenie bo już kilka osób na tym forum dało się nabrać na podobne posty i potem nie do końca były zadowolone lub wręcz żałowały zakupu.
To najlepszy obraz jaki widziałem (a trochę już widziałem) więc jak najbardziej będę o nim tak pisał - proste.
W dodatku analogowy z anteny? Przecież właśnie KURO do tego jest stworzony - taki obraz wygląda na nim wyśmienicie, bo to, że rewelacyjnie wygląda na nim obraz HD to jest oczywiste.
Na ŻADNYM innym panelu nie widziałem tak wyśmienitego odbioru z kablówki analogowej. Mało, to zdanie potwierdzają WSZYSCY, którzy byli u mnie na prezentacji (oni mieli możliwość porównania z innymi TV).
Pozostałe osoby, które mnie odwiedzają też nie mają wątpliwości, że to najlepszy obraz z SD i to jeszcze w rozmiarze 50"! Wszyscy oni mają mniejsze TV (max 42") ale nie mają złudzeń co gra najlepiej i u kogo
Nie interesuje mnie na co ktoś daje się nabrać - opisuję swoje wrażenia i mam do tego prawo.
Jeśli ten 1% będzie niezadowolonych to ja się cieszę z tych 99% zadowolonych.
Hopkirk napisał:
Czytam forum, a nie opowiadam bajki, jak niektórzy.
Hehe, no właśnie. Twoje opowieści to czyste bajdurzenie.
Ja to WIDZIAŁEM na prezentacji w domu a nie WYCZYTAŁEM na forum.
To nas właśnie różni, Ciebie teoretyka i mnie praktyka
Hopkirk napisał:
No tak, ale ta radość, przy niektórych skrajnych opiniach jakie są na tym forum, czasem zamienia się w rozczarowanie.
Człowiek nastawi się na ideał, prezentacja to potwierdzi, a po tygodniu czy miesiącu przychodzi spojrzenie chłodniejszym wzrokiem i mniejszy lub większy zawód.
No to jeśli prezentacja to u niego potwierdzi a on się później rozczaruje to to się kolego po prostu nazywa ŻYCIE (dotyka około 1% posiadaczy KURO
).
Hopkirk napisał:
Oczywiście. Dlatego stwierdzenie jakoby obraz analogowy SD na Kuro był tak świetny, że aż "zabija" swoją jakością, jest grubą przesadą, na którą łatwo się nabrać.
Bliżej prawdy byłoby stwierdzenie, że z odległości 3m rozciągnięty obraz SD na Kuro wygląda całkiem nieźle i da się od biedy oglądać pod warunkiem, że kogoś nie rażą zdeformowane proporcje.
Tak jest dla kogoś kto tylko czyta forum.
Dla mnie (i chyba jak widać nie tylko) ten obraz wygląda NAJLEPIEJ.
Przecież nawet nie będę się równał do KiKiego, który ma dostęp do każdego telewizora i porównuje je na bieżąco - jego słowa o wyższości KURO to najlepsze potwierdzenie.
Hopkirk napisał:
(...)No to tutaj się różnimy. Dla mnie rozciągnięty obraz SD 4:3 wyświetlany przez Kuro w żadnym razie NIE JEST ŚWIETNY. Jest co najwyżej średni, bo widziałem na różnych telewizorach zarówno obraz znacznie gorszy, jak i o niebo lepszy.
Wymień te TV z o niebo lepszym obrazem.
@sanchopan
Mądre słowa - problem jest z człowiekiem a NIE z TV.
Pozdrawiam,