Na walce z kwadracikami straciłem wiele czasu i nerwów, pojawiały sie w róznych miejscach projektu, w srodku, pod koniec, myslałem że pliki są uszkodzone wieć przerabiałem je osobno i odziwo wszystko było git, przerobione dodawałem znowu do projektu i proble pojawiał sie ponownie a nawet pinnacle wieszał sie w trakcie zapisywania "ostatniego pliku". Dałem sobie spokuj chyba na dwa lub trzy miesiące, miałem dosc straconego czasu. Zawsze ustawiałem AVCHD 15000-17000Mb. Jakiś miesiąc temu zdecydowałem o zakupie nagrywarki blu-ray i dysków spietych w raid, od tego czasu tworzenie projektów i zapisywanie ich w formacie blu-ray, jakosc automatyczna, taką ustawiam, to czysta przyjemność, brak KWADRACIKÓW. Zrób próbe, odpal projekt w którym pojawiaja sie kwadraciki i zapisz go na dysku jako blu-ray z jakoscia automatyczną, tyle moge poradzic z mojej strony. Pozdro. Darek.
Potwierdzam!!! Problem kwadracików rozwiązany. Tylko tak się zastanawiam co może być przyczyną takiego defektu. Poza tym że brak kwadracików niestety wielkość pliku wynikowego trochę urosła