Na walce z kwadracikami straciłem wiele czasu i nerwów, pojawiały sie w róznych miejscach projektu, w srodku, pod koniec, myslałem że pliki są uszkodzone wieć przerabiałem je osobno i odziwo wszystko było git, przerobione dodawałem znowu do projektu i proble pojawiał sie ponownie a nawet pinnacle wieszał sie w trakcie zapisywania "ostatniego pliku". Dałem sobie spokuj chyba na dwa lub trzy miesiące, miałem dosc straconego czasu. Zawsze ustawiałem AVCHD 15000-17000Mb. Jakiś miesiąc temu zdecydowałem o zakupie nagrywarki blu-ray i dysków spietych w raid, od tego czasu tworzenie projektów i zapisywanie ich w formacie blu-ray, jakosc automatyczna, taką ustawiam, to czysta przyjemność, brak KWADRACIKÓW. Zrób próbe, odpal projekt w którym pojawiaja sie kwadraciki i zapisz go na dysku jako blu-ray z jakoscia automatyczną, tyle moge poradzic z mojej strony. Pozdro. Darek.
Potwierdzam!!! Problem kwadracików rozwiązany. Tylko tak się zastanawiam co może być przyczyną takiego defektu. Poza tym że brak kwadracików niestety wielkość pliku wynikowego trochę urosła Pozdrawiam wszystkich forumowiczów a szczególne dzięki dla Darka