Dadaj napisał:
[ na dzisiaj jest to produkt wadliwy i trzeba o tym mówić jasno.
...
Potwierdzam kolego Twoją opinię - program przyjazny ale nie stabilny.:niewiem:
pozdrawiam...
Młodzieńcza przesada i ... ... ... ... ...
Chyba za mało "zrobiliście " filmów za pomocą Pinnacla 14 i 12.
Wcale nie uważam że 14 jest bardziej wołowata.
Obie takie są, jezeli chodzi o
- ładowanie się projektu, zwłaszcza sporego,
- renderowanie w tle, po dodaniu lub umieszczeniu nowego elementu na TimeLina,
- no i renderowanie końcowe.
Ale, tak było w PS 8m10,11, 12 i 12.i
Tak jest w 14. Te wszystkie wersjie "przeżyłem" i uważam że kolejne nie są gorsze. Nie są też lepsze ale np dopiero 14-tka prawidłowo "obsługuje" wyniki z moich kamer Sony HDR, dlatego bez żalu pożegnałem się z 12.1. Stare projekty 12-ste przerobiłem na 14-te.
Ja mam taki styl pracy.
- Ładuję projekt. Trwa to kilka minut, zwłaszcza jak mam dużo klipów i zdjęć, a mam do obejrzenia na Telweizji n zapisane wiadomosci(na dysku).
Więc mnie ten czas ładowania nie martwi.
- Tnę, edytuję, dodaję ,ujmuję wstawiam przejścia ( zwykle 2-4 godzin), bywa że dłużej..
- Idę spać i zostawiam renderowanie na piątkowa noc.
- Rano biorę płykę AVCHD i oglądam na TV za pomocą odtwarzacza Blu-Ray. Mam ze sobą stoper, kartkę i długopis.
- zapisuję błędy/faule.
Np 1h14m20sek, skacze obraz katedry w Zuruch-u
- Wracam na komputer i wywalam, od końca, zgadnijcie dlaczego
, błędy i faule filmu.
- Wykonuję ostateczny plik i zapisuję go w folderze (2009 czerwiec, Zurich i Luzern) serwera DLNA. Nazywając foldery serwera DLNA, ułatwiam żonie i sobie wyszukiwanie pilotem telewizora strumienia do polazywania.
- pokazuję żonie, wyświetlajac film ze strumieniowego serwera DLNA (PS3 Media Server). Mówię jej pokaż film z 2009, czerwiec, Zurich. Jak go zxnajdzie natychmiast to znaczy że jest "well done", czyli przypieczone odpowiednio.
I to właściwie kończy sprawę.
lep napisał:
... ... Pracując z tytułami lub innym rodzajem tekstu np ozdobny animowany napis trzeba uważać z nadmiarem kombinacji bo Studio zwyczajnie się wysypie ... ...
Też uważam, że produkt, nie powinien się zamrażać (Proces nie dpowiada)
ale uwqżam, że wina Pinnacla to 40%.
Reszta to niestety troche nie takie pamięci, nie taki procesor itp itd.
Wyselekcjonowałem 8GB pamięci Kingston Hyper X.
Wypróbiowałem kilka procesorów Intell Quad i teraz własciwie juz nie mam takiego zjawiska w Pinnacke 14. Mam go jednak w IE 32 bitowym w moim Windows 7 64Bit.
Nie daję sobie rady mój serwis. Wiesza się ten IE, tak jak przed wymianami pamięci RAM, wieszało się Pinnacle Studio. Cóż oba produty Win7 i PS14 są w okresie "dziecięcym". Ja niestety już nie(59l), czego nikomu nie życzę.