Ostatni update to numer 143.000 z grudnia'21. Po niej 4K HRD na YT śmiga w 60 fps zamiast 24 ale wyprało kolory. Ale i tak sporadycznie używany i raczej do Netflixa tylko więc mi to nie robi.
Cześć,
Ze względu na wyjazd, dopiero teraz miałem chwilę, by zrzucić parę fotek pokazujących jak 'brudny' i 'poplamiony' jest ekran i podświetlenie.
Fotki w linku pokazują dwa warianty - 'normalny', jak to zwykle widać gołym okiem, oraz 'przejaskrawiony' - gdzie w ekstremalnych przypadkach staje się to bardziej widoczne.
Ogólnie - w 99% oglądania TV, nie jest to widoczne i zauważalne. Podświetlenie (na fotkach wygląda na szachownicę i plamy) jest w rzeczywistości bardzo równomierne.
26 new items added to shared album
photos.app.goo.gl
Wersja softu: 107.001.143.
Aktualnie wisi od 2 dni 65UXKQ i próbuję (ach ten brak czasu) ogarnąć ustawienia obrazu ('quasi-kalibracja').
Ogólnie - materiały FHD/4K z YT, Netflx, Disn, AmazPrm - wyglądają DB+/BDB. Natomiast trudny do zniesienia jest obraz przesyłany via HDMI z dekodera NC+ i z anteny TV naziemnej. Dziwaczne kolory, temperatura barwowa, upłynniacze. Jeszcze tego nie opanowałem...
@kiki - czy Ty lub 'Twoja Ekipa', będzie w Poznaniu w najbliższym czasie? Jakie ceny kalibracji?