Czołem!
@kiki - czy masz kontakt z Philips/TPV?
Otóż mój 65PU8102 po wymianie (Twoja zasługa) i późniejszej naprawie przez TPV (zdechł Ambilight, wymienili mobo i śmigało) - po powrocie w WIelkanoc TV po prostu samoistnie się restartuje.
Włączenie - pracuje max. kilka minut i nagły restart.
Wygląda toto na to, że albo coś związanego z zasilaniem/przegrzewaniem.
TV wyłączony do stand-by samoistnie się włącza i wyłącza (np w nocy...).
Infolinia Philipsa przekierowuje mnie do ROMIK / MIK w Radomiu => ekipa, która poprzednio przerobiła mój TV na złom... Jestem do nich uprzedzony, a także średnio mnie bawi wydawanie najpierw 200PLN na transport by oszacowali co jest nie tak, a potem (wg ich słów) oczekiwanie na informację CZY W OGÓLE będą w stanie TV naprawić.... Lub że koszt to 1500-2500PLN...
Jeszcze ok. roku temu na allegro były dostępne oryginalne i nowe części do tego TV, w tym płyty główne (mobo), ale obecnie tylko piloty i elementy podświetlenia.
Mój TV - pomijając restartowanie się co kilka minut (max. 10-15min. później co 2-3min., dalej już co około minutę), ma nadal BDB obraz, podświetlenie równomierne, i tylko jedną niedużą plamę kurzu.
Jak ROMIK się do tego dobierze, to pomijając koszty - obawiam się, że równomierne podświetlenie/brak kurzu także przejdzie do histori...
Jesteś w stanie pomóc? Niestety zaprzyjaźniony lokalny (Poznań) szpec od elektroniki przeszedł w stan spoczynku (nie ten wzrok, drżenie rąk, etc.) i nie podejmie się sprawdzenia i napraw.