Mój 65PUS8102 poszedł drugi raz do serwisu. Za pierwszym razem szachownica - wymiana matrycy. Miało to miejsce przed wakacjami i nie miałem czasu mu się przyjrzeć. Po powrocie z wakacji w sierpniu poszedł drugi raz. Czarna plamka, jakby badpiksele ale nie regularne więc chyba coś pomiędzy matrycą a taflą zabezpieczającą. Dodatkowo co mnie głównie irytowało to ciemniejszy fragment o wymiarach około 15x5 cm. Dostałem propozycję wymiany na 65PUS8303 na co się nie zgodziłem bo jest to gorszy telewizor w moim mniemaniu. Dzisiaj dowiedziałem się, że jednak producent(serwis) stwierdził, że jednak dostanę telewizor, który mi zaproponowali twierdząc, że jest to wyższy model od tego, który zakupiłem. Może i numer wyższy w numeracji, ale raczej lepszym modelem nie jest. Edge vs direct, za czym idzie brak stref wygaszania. Ponadto w testach 8102 telewizor wypada znacznie lepiej od 8303, jeśli chodzi o kontrast, czerń, jasność maksymalna, jakość efektu HDR. Co o tym myślicie? Bo dla mnie próba wciśnięcia mi gorszego telewizora.
Mam ten sam problem obecnie z matrycą. Jak dokładnie to załatwiałeś?Renkojmia, mała ciemna plama w w rogu, i cienka pionowa linia, takie odcięcie jakby lewa strona delikatniej słabiej podświetlona od prawej. No to OLED
mój 65pus8102 poszedł drugi raz do serwisu. Za pierwszym razem szachownica - wymiana matrycy. Miało to miejsce przed wakacjami i nie miałem czasu mu się przyjrzeć. Po powrocie z wakacji w sierpniu poszedł drugi raz. Czarna plamka, jakby badpiksele ale nie regularne więc chyba coś pomiędzy matrycą a taflą zabezpieczającą. Dodatkowo co mnie głównie irytowało to ciemniejszy fragment o wymiarach około 15x5 cm. Dostałem propozycję wymiany na 65pus8303 na co się nie zgodziłem bo jest to gorszy telewizor w moim mniemaniu. Dzisiaj dowiedziałem się, że jednak producent(serwis) stwierdził, że jednak dostanę telewizor, który mi zaproponowali twierdząc, że jest to wyższy model od tego, który zakupiłem. Może i numer wyższy w numeracji, ale raczej lepszym modelem nie jest. Edge vs direct, za czym idzie brak stref wygaszania. Ponadto w testach 8102 telewizor wypada znacznie lepiej od 8303, jeśli chodzi o kontrast, czerń, jasność maksymalna, jakość efektu hdr. Co o tym myślicie? Bo dla mnie próba wciśnięcia mi gorszego telewizora.
W moim wywodzie do serwisu napisałem, żeby nawet nie wysyłali telewizora (zaproponowanego 65PUS8303) bo go nie przyjmę, póki nie dojdziemy do konsensusu. Zobaczymy. Liczę, na Kikiego bo u niego kupowałem TV i czytałem, że już pomagał członkom forum. Jego prędzej posłuchają, jako dystrybutora, który zna sprzęt i klasę modeli dystrybuowanych przez Niego.