Aczkolwiek najtańszy oled vs ten tv to 8102 wypada bardzo słabo, byłem ostatnio po siłowni z kolegą w sklepie by mu go pokazać, który tv zamierzam kupić to zbytnio nawet nie chciał na niego spojrzeć bo oledy go miażdżą i przy dobrej demówce to prawie walka 2d z czy 3d na korzyć oled. Skoro chwalę to czemu go nie kupie

niestety 65 cali oled nie jest dla mnie osiągalne. PS. pomyślcie sobie ile takich wadliwych modeli stoi u przysłowiowego Kowalskiego w domu a on w swoim przekonaniu myśli, że tak ma być... To jest ogólnie dramat Philips'a a raczej kontroli jakości bardziej jej braku. Tutejsze forum jest super bo jest tu kilka osób, dzięki którym fachowa pomoc pomaga wyłapać czy posiada się wadliwy czy też dobry model tv.
Jeżeli chodzi o "pomyślcie sobie ile takich wadliwych modeli stoi u przysłowiowego Kowalskiego w domu a on w swoim przekonaniu myśli, że tak ma być..." brzmi jak nie wiadomo jaka liczba modeli jest wadliwa. W tym temacie przy ponad 300 stronach jest ich może z 10? (wraz z tym kolegą co kiki go zbanował)
U każdego producenta zdarzają się przecież modele wadliwe i nie ważne czy kosztują 900zł czy 20k... Jak by tak nie było, to po co byłyby serwisy

.
Co do do kontroli jakości w produkcji TV Philipsa to są filmy przedstawiające jak to wygląda w fabryce w Gorzowie i jakie rzeczy są sprawdzane. Jest tego oczywiście więcej testów, jednak nie wszystko można pokazać.
Tak jak piszesz, są też różni klienci. Ja po zakupie TV włączam TV (bądź jakieś inne źródło) dostosowuję do siebie ustawienia TV i oglądam. Plansze testowe nie są pierwszą rzeczą, którą wyświetlam na TV (chociaż rozumiem ludzi, którzy tak robią). Nie mniej jednak większość klientów, którzy kupują nie zauważa pewnych rzeczy i wiem to z autopsji. U mnie mama na 60 cali Sharp nie widzi w ogóle cloudingu, który po włączeniu TV od razu kuje mnie w oczy - i takich klientów, nie szukających "perfekcyjnych" TV tylko takich, które dadzą im pożądany obraz jest większość.
Jeszcze odniosę się do cytatu "... byłem ostatnio po siłowni z kolegą w sklepie by mu go pokazać, który tv zamierzam kupić to zbytnio nawet nie chciał na niego spojrzeć bo oledy go miażdżą i przy dobrej demówce to prawie walka 2d z czy 3d na korzyć oled". To tak jak bym chciał pokazać komuś, że chcę kupić Dacię, a ktoś by mi powiedział, że Bentlej ją "miażdży" :]
Nie chcę, żebyś tą odpowiedź traktował jako złośliwą bo nie taki jest jej cel, aj edynie zwrócenie uwagi, że każdy sprzęt może się popsuć lub mieć wadę.
Na koniec jeszcze link do strony fabryki w Gorzowie - myślę, że taka duża fabryka nie mogłaby sobie pozwolić na to, żeby "olewać" sprawdzanie jakośći produktów. Tym bardziej, że gracze jak LG, Samsung, Sony, Panasonic, TCL oraz inni nie śpią i cały czas obserwują co się dzieje na rynku.
TPV Polska - największa fabryka telewizorów w Polsce | tpvpolska.pl
Oraz dwa filmy (jeżeli jeszcze nie widziałeś)
https://www.youtube.com/watch?v=TjgcI4uqie8
https://www.youtube.com/watch?v=lHNARfiow70