w którym sklepie?
Electro.pl
w którym sklepie?
Krótko podsumowując tą całą dyskusję, wniosek nasuwa się taki:
najlepsze jest (moje) G, ST, GT serii 30; a temat postu brzmi: "Pierwsza recenzja nowej ST50" W związku z tym nieśmiało się pytam o co chodzi?![]()
No to załóżcie inny post - porównawczy, a nie spamujcie tutaj :bober:O to,czy bardziej się opłaca kupić lepiej wyposażony i tańszy model,czy droższego ''golasa'' z lepszą jakością obrazu![]()
Akurat ST30 i GT30 jeśli chodzi o jakość obrazu, to jest ta sama liga. Nawet można powiedzieć dokładnie ta sama (pomijając THX).
Z testów ST50 i GT50 można wywnioskować, że w serii 50 jest dokładnie tak samo - otrzymały dokładnie takie same noty we wszystkich cechach na avforums.
Porównywanie więc ma sens (jeśli chodzi o obraz).
ST50 ma lepszą czerńWidziałem i nie koloryzuję tutaj żadnych faktów, sam mam LCD Samsunga
![]()
Da radę bo to Panasonic, dla mnie to jedyna firma która trzyma fason i jakość.
Dziwi mnie mugolstwo ludzi... Szwagry, znajomi i cała reszta "typowych" użytkowników telewizorów kupują te LED'y bo wszędzie o LED'ach głośno (czołówki, żarówki, listwy podświetlające) i lubują się w Samsungu... Nie czaje :/ Najgorsze jest to, że Samsung jest liderem w sprzedaży TV, teraz nawet w USA... WTF?
Nic dodać nic ująć . Z tą poprawką że najwyższe modele LCD LED też dobrze świecą i tutaj w wyborze plazma LCD biorą góre niuanse których ktoś nie znosi albo znosi czyli : plazma -powidoki , plazma - migotanie , plazma-lekkie bzyczenie .LCD - pastelowe kolory , LCD-lekkie smużenie , lcd- nierównomierne podświetlenie matrycy , LCD-mniej szczegułów w czerni . A co do telewizorów z niskich półek to każda plazma bez względu na markę gra o klase lepiej od każdego LCD LED w tej samej klasie cenowej .PozdrawiamMasz 100% racjęZ perspektywy byłego sprzedawcy, sprzedawcy widzę, że ludzie po prostu kupują oczami. Wiesz co sprawdzają klienci w pierwszej kolejności? Grubość TV, i design. Potem pytają o obsługę filmów z USB i na tym można by skończyć. Ludziom się wydaje, że jakość obrazu w przejaskrawionych LCDkach jest taka super a plazmy są do bani, bo prąd, bo grube ramki. Przede wszystkim też - ludzie oceniają plazmy przez pryzmat modeli z niskiej półki lub średnio niskiej. Nie wiedzą tego, że za dobry panel plazmowy ten z prawdziwie smolistą czernią i obrazem bez kompromisów też trzeba zapłacić tyle co za LEDa. Patrzą na Panasa z serii U lub S i wydaje im się, że kolory jakieś takie wyblakłe, podczas gdy Samsung D5000 aka 50HZ pod przykrywką 100HZ - świeci się jak psu jajca.
Kolejna kwestia - multimedialność plazm Panasonica, że gorsza, że nie ma tylu widżetów, że do niedawna MKV nie hulały z USB. Ten argument jak słyszałem, to aż mną telepało...:blagam: TELEWIZOR MA WYŚWIETLAĆ OBRAZ BEZ ŻADNYCH PÓŁŚRODKÓW, REWELACYJNEJ JAKOŚCI Z SUPER NATURALNĄ PALETĄ BARW I SZEROKĄ GRADACJĄ KOLORÓW. Jego ułomność multimedialną załatwić można odtwarzaczem multimedialnym za 400 zł który służy do obsługi multimediów i potrafi dużo więcej niż USB w TV, bo posłuchasz sobie FLAC'ów i wielu innych formatów których nawet Szajsung nie obsłuży. TV ma grać, urządzenia peryferyjne są od reszty. Basta.
PS. Ja kupiłem LCD, bo wiedziałem, że w tej cenie którą chcę wydać na TV, nie kupię tego, o czym wtedy marzyłem - Panasonic 50 VT 20![]()
inta,
Skoro był tam też ST50, to nie mogłeś SAM stwierdzić czy obraz jest dla Ciebie wyraźnie lepszy od GT30 czy VT30?
ST50 niedorobiony? Fakt, nie ma paru rzeczy w porównaniu do GT czy VT i pewnie przez to kolesie z MM trochę go "poniżyli"... Testy i reakcja kolegów z forum, którzy widzieli ST50 na żywo mówią co innego.
byl tam tez st50 i mowil zupelnie cos innego co tu piszecie - ze ten st50 jest jakis niedorobiony i cos w nim sknocili
wlasnie w mojej opinii roznica jest niezauwazalna praktycznie ale moze nie mam az takich wymagan bo obecnie mam crt i jedynie na takim ogladam obraz i na laptopie. troche sie roznily obrazy ale nie az tak, zeby dokladac 1/3 ceny dodatkowo uszczuplajac konfiguracje... i nawet bym powiedzial, ze ten z vt30 mi bardziej odpowiadal ale tak jak was tu czytam to sie zastanawiam czy cos mi nie umknelo...
koles z obslugi MM byl wbrew pozorom bardzo kompetentny (co mnie z reszta dosc mocno zaskoczylo) i mysle, ze nie koloryzowal, z reszta dosc dlugo z nim gadalem i nie tylko o samym tv mi opowiadal ale tez o roznych konfiguracjach calego otoczenia - dostep przez ezview, co chce z tego tv osiagnac itd... nie wiem wlasnie czy koledzy tutaj nie zachlysneli sie w mysl zasady, ze wchodzi nowe to i lepsze no ale mowie moze mi cos umknelo i nad tym mysle jeszcze...