Mam funkiel nówke ze sklepu fabrycznie zapakowany a
jeżeli ktoś ma taki model to prosze przyświecić latarką z boku matrycy i pooglądać sobie ile tam prochów i kurzu jest na matrycy zwłaszcza w dolnej częsci.
Dodatkowo w jednych miejscach matryca jest czysciutka ładna a w innych takie plamy jakby zaszła parą następnie ta para wyschła i zostały takie plamy
Tego nie jestem pewien czy te plamy lezą na matrycy czy na szybie. Coś mi sie wydaje że na szybie. Ciekawe czy to sie dostało po naklejeniu tafli szkła czy podczas produkcji. Takie rzeczy nie powinny byc w nowym Tv tak mi sie wydaje
Oglądałem tez sposób zamonowania szkła z boku tv. Szyba jest naklejona na gąbczastej samoprzylepnej dwustronnie klejonej taśmie. Jest to prosciej zrobione niż np szyba samochodowa którą kładzie sie na kleju.
W razie czego widze że można nożykiem wyciąć tą szybe i wyczyscic po czym ponownie nakleić bo takie tasiemki są do kupienia.Ale to tylko tak mówie nic z tym robił nie będe mam gwarancję 5 lat więc nie ruszam zobaczymy za kilka lat co bedzie za szyba a matryca
Wymagający jestem jak kupuje jakiś produkt no ale niema sie co dziwić bo tych rzeczy które pisieze niepowinno być.