Zaczął pojawiać mi się taki komunikat :
„Error occurred. Please, send this file to the support team: /storage/emulated/0/Android/data/ com.teamsmart.videomanager.tv/cache/ModernClientData”
Co to może znaczyć? Generalnie wszystko działa.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cześć. Pytanko, czy wam też przy tym TV wariuje pilot? Przeglądacie YT i nagle wychodzi z YT i włącza sie np. Netflix??
przycisk naciskacie raz i on jest podświetlony ? czy trzeba to parę razy nacisnąć ?
Cześć. Ostatnio pojawił się u mnie taki problem, że przestało automatycznie przełączać między sygnałami HDMI
[CUT]
HDMI1 i źródło sygnału trzeba wybierać ręcznie. Nie wiecie co się mogło stać?
Na oled806
częściowo mam zjawisko zbliżone do tego co opisujesz
Dodam, że:
nie używam tunera z/w TV (tylko androidTV lub zew. sygnał z HDMI)
W wyniku czego od razu
po włączeniu TV
telewizor jest "nie wiadomo gdzie"
- ani na androidzieTV ani na sygnale z HDMI który przed wyłaczeniem TV używałem (jest czarny ekran - limbo)
Dopiero jawne wskazanie source (tak jak napisałeś:"trzeba wybierać ręcznie") na dany HDMI lub odpalenia androidTV nakierowuje TV na oczekiwany sygnał.
>>>innymi słowy doskwiera mi BRAK pamiętania przez TV stanu źródła sygnału sprzed wyłączenia wcześniej TV - da się to skonfugurować?
nie.....wszystko okej z moim pilotem
jak działa prawidłowo przycisk ambilight ? chodzi mi o to czy wystarczy raz nacisnąć i już przechodzi wam do opcji ? ja muszę nacisnąć go parę razy (w sumie sam nie wiem ile i jak) ale działa prawidłowo jak dopiero świeci się na biało, a jak jest u was ( pilot był już wymieniany bo pierwszy nie reagował na przycisk ambilight-sprawdzany nawet w pomocy)
Zgłoś do serwisu masz jeszcze na gwarancji.
Tak, dokładnie to samo. Urządzenie budzi telewizor, jednak uruchamia przypadkowy port HDMI i trzeba wybierać poprzez SOURCE. Miałeś tak od początku czy wcześniej działało? U mnie do niedawna było ok.
z tyłu TV (pod wtyczką zasilania)
jest taki przycisk wielokierunkowy - "joystick"
tym joystickiem ustaw źródło (np. HDMI 2)
(po tej operacji - podtrzymuje mi tak wskazane "ręcznie" source)