Nie wiem co tak Cię rozśmieszyło w mojej odpowiedzi,rozumie ze nagrywanie jest dla kogoś ważne oraz że płacimy za kompletny i dobrze działający produkt,dla mnie jednak jest to kompletnie zbędny dodatek którego nigdy nie używałem i pewnie nie użyję,piszę tylko że to co mnie interesowało i na czym mi zależało na tą chwilę działa bezproblemowo.Pozdrawiam
PS: W wolnej chwili postaram się sprawdzić to nagrywanie ( o ile tv nie będzie wymagał sformatowania mojego dysku)
Witam uprzejmie,
Dysk wymaga sformatowania przez telewizor .
Ja dużo nagrywam programów cyfrowych na zewnętrzny dysk HDD podłączony do portu USB 1 HDD
w telewizorze firmy Sony W905A i tą funkcję nagrywania sobie bardzo cenię . Jedynie co mnie przeszkadza ,
to , że nie mogę oglądać innego programu cyfrowego , tylko ten który nagrywam w tym samym czasie , no ale mój telewizor nie jest dwu-głowicowy . Programy cyfrowe do nagrywania mogę sobie również wcześniej
zaprogramować , czy to przez GUIDE TV , lub samemu i telewizor je nagra , będąc w stanie czuwania , lub gdy oglądam jakiś program cyfrowy , gdy zbliża pora nagrywania wcześniej zaprogramowanego programu do nagrywania , telewizor przełącza się sam z programu oglądanego na program , który będzie nagrywany . Korzystam z modułu CAM z kartą Smart i sobie tą opcję chwalę . Zrezygnowałem z zewnętrznego dekodera , na który mogłem nagrywać programy cyfrowe .
Dlatego też dla mnie funkcja nagrywania na podłączony do portu USB telewizora zewnętrzny dysk
HDD jest istotna . Niestety nagrane programy cyfrowe mogę tylko odtworzyć na telewizorze , na którym dysk został sformatowany .
BTW, na telewizorach firmy Sony z podwójnym tunerem (Twin-Tuner)można w tym czasie nagrać
program cyfrowy kodowany , a inny program cyfrowy nie kodowany oglądać w tym samym czasie ,
lub odwrotnie , czyli nagrać program cyfrowy nie kodowany , a oglądać program cyfrowy kodowany .
Pozdrawiam,

accu
:kom: