Dj Darecki
Member
Jak powraca samoistnie HDNM. to włącz Clear LCD
dokładnie mam TAKA (wersja bez wzmacniacza). Nadajnik Kosztowy w odległości około 40km. O dziwo akurat z tym nie mam kompletnie problemów w tym TV.
Wiadomo że nikt nie śledzi moich postów, ale moja opinia od początkowej pozytywnej opinii po zakupie, ewaluowała do dość mieszanych odczuć. Od IMO mojego błędu kupienia LCD zamiast plazmy (kąty kąty kąty - choć wygląda na to, że niektórzy są zadowoleni, możliwe że są różne matryce, ja mam "426"), poprzez babol FW Philipsa (szok jaki niedopracowany), przez HDNM, jego albo teatrum i artefakty (choć muszę przyjrzeć się po ostatnim update - cośtam niby poprawili), albo bez HDNM i lekka szarpaczka przy ruchu obrazu. Nie wspomne o moich wcześniejszych problemach z ambilight i powracającym samoistnie HDNM.
O Smart nie będę mądrzył się, mało korzystam (wiele "spraw" rozwiązuje mój Dreambox).
Więc po opisaniu mojej wzruszającej historii - chyba jeeednak nie należę do tych uprzywilejowanych
Czy da się jakoś ustawić telewizory tej serii, żeby nie łączył się telewizor automatycznie z siecią WiFi po włączeniu?
No widzisz, a ja bym wiele dal żeby tv łączył mi sie automatycznie z wifi.niestety robi raz na 10 razy
dziwne ...
Macie ustawione w TV stałe IP czy DHCP ?
Rozumiem że to "Powinno zostać na DHCP & Auto adres IP" wyczytałes w jakimś manualu, instrukcji czy gdzieś w mądrej książce ...
i TAK i TAK powinno działać, ale gdy ktos ma problemy, to albo coś ma pokręcone w konfiguracjach TV albo routera, albo przypisanie stałego IP powinno pomóc.
A jak Tobie "pokazują się inne adresy MAC" to albo sam coś knocisz, albo Twój exclusiv "Natiaspot" jest jakis nietentego
Odnośnie obaw, że telewizor "sieje" - włącz sobie skanowanie i zobaczysz ile obcych sieci "atakuje" ciebie z każdej strony, do tego dodaj kuchnie mikrofalowe, płyty indukcyjne, sygnały satelitarne, komórkowe, GPS, różnorakie przetwornice napięcia, radiowe sterowania, telefony bezprzewodowe, TV naziemną, radio naziemne, radiowe sterowania i czujki ruchu.... pewnie można tak jeszcze długo... Hmm - nic tylko budować Klatkę Faradaya. A poważniej - możesz podać net kabelkiem...
Jedni mogą się śmiać, inni lekceważyć, ale ja należę do osób wrażliwych na silniejsze pole elektromagnetyczne (PEM). Mam swoje lata i do niedawna nie miałem nawet komórki, nie potrzebowałem po prostu. Od dwóch lat mam super Smartfona i dopiero po jakimś czasie zaobserwowałem u siebie, że po dłuższej rozmowie przez komórkę (na koszt kolegi), trzymając ją przy lewym uchu zaczyna mnie boleć z lewej strony mózg czy też głowa. Tak samo dostaję bólu lewej strony "mózgu", jak dłuższy czas rozmawiam przez telefon bezprzewodowy DECT. Zatem zasadne jest raczej w bezpośrednim otoczeniu ograniczyć zakres działania PEM na mój i rodziny organizm. Sąsiadów sieci nie wyłączę, ale te nie są już takie silne jak moja i każde dodatkowe włączone urządzenie WiFi wzmacnia emitowanie PEM.Odnośnie obaw, że telewizor "sieje" - włącz sobie skanowanie i zobaczysz ile obcych sieci "atakuje" ciebie z każdej strony, do tego dodaj kuchnie mikrofalowe, płyty indukcyjne, sygnały satelitarne, komórkowe, GPS, różnorakie przetwornice napięcia, radiowe sterowania, telefony bezprzewodowe, TV naziemną, radio naziemne, radiowe sterowania i czujki ruchu.... pewnie można tak jeszcze długo... Hmm - nic tylko budować Klatkę Faradaya. A poważniej - możesz podać net kabelkiem...
połącz kabelkiem - bezproblemowo i ... zdrowo
Nie zgadzam się. U mnie w każdym pokoju tam gdzie wychodzą ze ściany przewody antenowe, da się tez znaleźć kabelki od sieci komputerowej i telefonicznej. Wiadomo, że przy tv stoi tuner satelitarny i do tego jak nie htpc, to spliter lub coś podobnego......Philips jest daleko od routera i w domu nie sposób ciągnąć tyle kabli
Nie zgadzam się. U mnie w każdym pokoju tam gdzie wychodzą ze ściany przewody antenowe, da się tez znaleźć kabelki od sieci komputerowej i telefonicznej. Wiadomo, że przy tv stoi tuner satelitarny i do tego jak nie htpc, to spliter lub coś podobnego...
Witam.
Czasami (sporadycznie) pojawia się biała przerywana linia na górze ekranu. Czy to jakaś wada telewizora?