kolejne czary mary filipkowe na różnych egzemplarzach ...
miałem różne FW - NIGDY mi TV nie "gubił" kanałów DVB-T - chyba ze ktos ma słaby sygnał i dlatego takie czary.
Już straciłem cierpliwość na wybieranie i zamówiłem 47PFL6057K/12. Mam nadzieję, że brak DTS przeboleję a jakość obrazu będzie na plus względem Samsunga UE46ES6800, którego również brałem pod uwagę.
EDIT:
Przeglądałem bibliotekę znajomego i okazało się, że większość jego filmów HD ma kodowane audio w DTS. W przypadku jego Samsunga to żaden problem, ale niestety będę musiał przerabiać pliki aby odtworzyć u siebie, ewentualnie odtworzyć z laptopa, ale to nie to samo co wpiąć dysk. Straszny fail Philipsa z tym brakiem DTS. Serwer DLNA pewnie też nic nie da, bo tylko strumieniuje. Pewnie nie ma co liczyć, że Philips wprowadzi obsługę DTS programową.
mógłbyś podać przykład takowego ?Serwery DNLA mogą przerabiać dtsa na ac3 w locie
Nie wiem co uzywasz ale program MKVAC3 to najprostszy jaki znalazłem. Całość sprowadza sie do open->start. Jeszcze mnie nie zawiódł.Dokładnie,Pan na infolinii potwierdził mi ze nie bedzie DTS .Pozostaje wymuksowanie dtsa ,przerobienie i wmuksowanie znowu,czyli czas i kombinatoryka,zero wygody...
Też proszę,chyba że mowa o serwerach programowych,takie mnie nie interesują;]mógłbyś podać przykład takowego ?
Programowe.
Z małego boxa dźwięk optykiem na kino domowe
Obraz na tv ?
Witam.
Posiadam tydzień TV Philips 47PFL6907 i mam takie wrażenie że jak są jakieś szybsze momenty w programie np: TVN, Polsat, to widać takie kwadraciki i jest ich dość sporo. Czym to może być spowodowane, matryca jest walnięta ? Dzisiaj sprawdzę film Full HD, czy tam są takie jaja. Mam zwykłą antenę na dachu i podstawowe kanały z cyfrowej telewizji naziemnej.
mogą być to spadki jakości sygnału z anteny, niestety ten TV ma bardzo słaby tuner DVB-T i wymaga na prawdę mocnej anteny albo mieszkania blisko nadajnika
dokładnie mam TAKA (wersja bez wzmacniacza). Nadajnik Kosztowy w odległości około 40km. O dziwo akurat z tym nie mam kompletnie problemów w tym TV.( ciach )antena bez wzmacniacza? pewnie jakaś kierunkowa, a zasilacz przynajmniej ma jakiś?
ja używam pokojowej stoi przy oknie, skierowana na nadajnik
a w ogóle masz jakieś problemy z tym TV, możesz masz ten egzemplarz bezproblemowy, który ma 5%, reszta 95% ma jakieś problemy ( ciach )