Problemy:
1. Clouding ale nie taki żeby nie dało się go wyeliminować ustawieniami. Teraz praktycznie niewidoczny.
2. Ostatnio zauważyłem problem z pojawiającymi się artefaktami (zakłóceniami, coś jak zakłócenia kompresji mpg) tj. rozmazane „kwadratowe” krawędzie przy poruszających się obiektach i to raczej większych jak na przykład widok z wnętrza jadącego samochodu wtedy zakłócenia powstają przy krawędzi okien i tła, krajobrazu.
3. Problem z wyświetlaniem długich, gęsto przecinających się linii jak kratka, często wzór na ubraniach. Linie wtedy drżą, jakby migoczą.
Jakieś sugestie? Może to kwestia ustawień tzw. polepszaczy? A może obrazu (sygnału) z dekodera?
4. Mam też wrażenie, że nie ma znaczenia ustawienie polepszacza płynności ruchu. Jakbym nie ustawił, nie zauważam różnicy.
5. Wykonanie kiepskie, plastikowe. Najgorsze, że w moim egzemplarzu jeżeli patrzy się z boku na ekran (wystarczy pod niewielkim kątem) uwidacznia się przebijające podświetlenie matrycy. To znaczy na styku matrycy i krawędzi TV (obramowania) w górnym i dolnym rogu widoczne są dwa niewielkie punkty, jednak bardzo jasne, świecące jaskrawym i intensywnym białym światłem (jak lampa błyskowa w aparacie). Pierwszy raz z czymś takim się spotkałem, to mój 3 LCD ale i w TV w sklepach czegoś takiego nie widziałem.
Czy u kogoś występuje podobny problem?