Mam problem z filmami w formacie mkv wyświetlanymi poprzez DLNA. Część filmó jest widoczna i wyświetla się bez problemów, ćzęść filmów nie jest rozpoznawana jako film w przeglądarce telewizora i w związku z tym nie jest odtwarzana (Ikona filmu jest przekreślona krzyżykiem).Wszystko działa co powinno (internet, dlna, mkv), przydałoby się jeszcze odtwarzania m2ts oraz wmv. Odnośnie przewijania to nie spotkałem urządzenia, które by robiło to porównywalnie z tym co mamy np. w VLC na komputerze - ogólnie film można zapauzować ale przewijania nie ruszać bo może czekać nas oglądnie od początku
Mam problem z filmami w formacie mkv wyświetlanymi poprzez DLNA. Część filmó jest widoczna i wyświetla się bez problemów, ćzęść filmów nie jest rozpoznawana jako film w przeglądarce telewizora i w związku z tym nie jest odtwarzana (Ikona filmu jest przekreślona krzyżykiem).
Serwerem DLNA jest u mnie wmp 12. W bibliotece WMP ikony tych filmów różnią się od siebie. Te, które się normalnie odtwarzają w philipsie mają ikonę klatki filmowej z podglądem treści, te, których nie da się odtworzć ani w WMP ani w Philipsie mają ikonę klatki filmowej z nutką.
Coraz więcej filmów ma ikonkę z NUTKĄ!!! poratujcie! DLNA w tym momencie traci rację bytu. A w VLC oczywiście wszystkie filmy się odtwarzają.
Witam, wszystkich, od jakiegoś czasu jestem posiadaczem telewizora Philips 32pfl7605h/12. Zdecydowałem sie podłączyć tv do anteny by móc odbierać naziemną telewizję cyfrową i tu spotkało mnie rozczarowanie bo nie wykrywa mi żadnego z multipleksów. Przy podłączeniu anteny do dekodera n-ki wszystkie kanały są wykrywane przez dekoder, więc na pewno to nie wina anteny. Dla bystrzaków którzy będą mi doradzać oglądać tv dvb-t przez dekoder informuję że nie jest on mój. Czy ktoś z Was miał taki problem??
Witam. Posiadam tv lcd 32pfl7665h. Mam taki problem. Ostatnio wcięło mi dzwiek po podlaczeniu laptopa do tv przez hdmi. Wcześniej wszystko śmigało jak należy. nie wiem co jest grane. Wszystkie ustawienia sa prawidlowe. Na innym tv w domu wszystko gra więc to nie wina laptopa. Przywrociłem ustawienia fabryczne w tv ale bez zmian. Czy kto miał podobny problem? Pozdrawiam i czekam na wsparcie. Michał
Witam,
Mam pytanko. Philiphs 46PFL7665. Opcja serwisowa: Natural Motion Type. Fabrycznie ustawienia to Perfect Natural Motion czy HD Natural Motion ? Która opcja jest lepsza ?
Pozdrawiam
podaje moje ustawienia (trochę swoich ustawień, trochę ściągnięte z sieci)
Kontrast: 65
Jasność: 50
Kolor 47
Ostrość: 0 (przy 1 już się cuda dzieją z obrazem - migotanie i artefakty na krawędziach szczególnie przy SD)
Redukcja szumów: Wyłącz
Odcień: Własny: R-110 G-89 B-60 (tryb Ciepły wydawał się za "zielony")
100Hz Clear LCD - jedyny włączony ulepszacz (płynniej bez teatru)
Wszystkie dodatki na Wyłącz jak: Doskonały kontrast, Zmniejszenie usterek MPEG, Wzmocnienie kolorów
Gamma: 1 (przy 0 nieprawidłowe przejścia tonalne na tablicach testowych)
Format obrazu: nieskalowany
Perfect Natural Motion: Wyłącz (przy min mamy teatr jak cholera)
Dynamiczne podświetlenie: Wyłączony
Czujnik światla - włączony (poprawia czerń i wieczorem nie daje po oczach)
Jeżeli macie swoje ustawienia lub sugestie do powyższych prosiłbym o podzielenie się dla dobra ogółu