Witam,
od miesiąca jestem szczęśliwym (?) posiadaczem pierwszego LCD w życiu. po długich przemyśleniach padło na 32PFL7605H - Wygrał cenowo z Panasonikiem TX-L32D28 (2400 przeciwko 3000). Zobaczymy co dalej.
Oto moja krótka subiektywna ocena laika-technika

oraz zauważone problemy.
Obraz - jakość super. polecam. NIe mam dobrej kablówki co prawda ale ... widać ze jest OK.
można sobie poexperymentować z tymi wszystkimi funkcjami i znaleźć coś pod siebie - ale to później jak już sie trochę doczyta i poogląda.
Ambilight - fajna sprawa - polecam - tylko naprawę nie spodziewajcie się 3D albo teleportacji w inny wymiar jak to wynika z reklam - na ścianie wygląda trochę bardziej prozaicznie.
Dźwięk - jak się czyta opis to można przyklęknąć, ale rzeczywistość nie jest tak powalająca. te 20W RMS choćby nie wiem jak podkoloryzowane basem w małym cichym pokoju OK może starczy ale na living room - to już mało.
Autokonfiguracja - supersprawa, bardzo intuicyjna, ale brak pisemnej instrukcji to minus. Do pomocy w menu dotarłem już po wszytkich ustawieniach. Menu obsługi dość skomplikowane - pilotowi faktycznie brakuje paru przycisków mimo że miejsca ma dużo.
co do samowłączania się - po ok 5-6h od wyłączenia mój TV błyska logiem philipsa - po czym się wyłącza ... ciekawostka. Update firmware'u i tak przede mną.
Współpraca po HDMI - OK na razie sprawdziłem przy pomocy PC - działa. Ale następny zonk - nie widzi PC na wejściu VGA (kabel DVI-VGA) próbowałem przedwczoraj różne kable - nic, wczoraj zadziałał DVI-VGA, bawiłem się przez 2h A dziś - bez jakiejkolwiek zmiany lub przestawiania - "brak sygnału video"... Ki czort ?
odtwarzanie z USB - jak żyletka, bez przerw i zająknięć, JPG również czysto.
ALe brak odtwarzania napisów do DiVX...auć to boli zwłaszcza jak się ogląda Dr House.

może ktoś takiego widżeta w końcu zrobi ?
ostatni myk jaki zauważyłem - to autodopasowanie obrazu. Na niektóych kanałach może się adaptować co minutę lub co zmiane sekwencji ujęć co wkurza, do PC obraz ustawiałem ręcznie bo przycinał.
co przede mną ? ano wszelkiego rodzaju wyjścia i wejścia Audio do testu + sieć.
POdsumowując - jak na razie jestem zadowolony i za tą cenę ten TV bije pozostałe na głowę.
SOny KDL odpadł w przedbiegach ze swoją wolną matrycą, a wspomniany wyżej Panasonic ze znacznie lepszym kontrastem kosztuje ok 3000. KOreańczyków nie brałem pod uwagę wcale a toshiba i Sharp odstają znacząco od tej trójki.
Jak coś ciekawego znajde to nie omieszkam zapodać na forum. czekam też na feedback innych użytkowników.
pozdrawiam.