Sebool_ukPotwierdzam brak Kodi w sklepie google play. Trzeba zainstalować z dysku zewnetrznego![]()
Ja wiem, że filmy są kręcone z różna ilością klatek na sekundę. Ale jeśli wyłączam podczas trwania klipu z YouTube opcję Perfect Natural Motion następnie zatrzymuję klip albo się on kończy i po ponownym jego odtworzeniu gra on z opcją Perfect Natural Motion ustawioną na max. to po prostu telewizor ma tak samo na max. schrzaniony soft.
Dla uściślenia - w menu telewizora wszystko jest zaznaczone tak jak powinno. Niestety telewizor wariuje i włącza sobie Perfect Natural Motion przy każdej możliwej okazji i to na maximum i to przy każdym możliwym sygnale: czy to film z YouTube, czy to film z pendrive, czy też dysku twardego.
Testowałem u siebie. Wylaczylem Perfect Natural motion na teledysku z youtube przy ponownym odtworzeniu był wylaczony, przy włączeniu kolejnego teledysku był wylaczony, przy przejściu na naziemna tv byl wylaczony. Od paru tygodni codziennie wyłączam tv z listwy na noc i tv pamięta ustawienia.
Testowałem u siebie. Wylaczylem Perfect Natural motion na teledysku z youtube przy ponownym odtworzeniu był wylaczony, przy włączeniu kolejnego teledysku był wylaczony, przy przejściu na naziemna tv byl wylaczony. Od paru tygodni codziennie wyłączam tv z listwy na noc i tv pamięta ustawienia.
Mogę potwierdzić to co kolega wyżej napisał. U mnie również "pamięta" nazwę ustawień jakie zaznaczyłem jednak za każdym razem pomimo właściwej pozycji w menu one fizycznie się resetują. Niby jest zaznaczona opcja NOC z moimi zmianami, ale widzę, że obraz nijak ma się z tym co tam ustawiłem (inna temperatura barwowa, kontrast itd.). Muszę przeskoczyć na chwilę na inną opcję np. Standard czy Film i z powrotem na NOC. Wtedy podczyta właściwie. Muszę to robić za każdym razem po włączeniu TV oraz po zmianie źródła np. na Youtube.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Również potwierdzam powyższe... Ciekawe jaki będzie werdykt serwisu... Coś czuję, że to będzie bardzo dłuuuga walka... A tak BTW, gdzie ten obiecany 2 miesiące temu test? Rozwiał się jak obietnice wyborcze?Póki co, to z tego co widziałem Pan, który obiecał test (zakładam po ksywce, że to ten sam co tu na forum, ale mogę się mylić
) wiersze jakieś o Philipsie tonami wrzuca na fanpage Philips TV na Facebooku
![]()
![]()
Nie wiem czy w Philipsie za to płacą, ale widać po postach nacisk na sprzedaż Philipsa aż w oczy kłuje
Czuję natomiast, że test, jeśli w ogóle powstanie, z obiektywizmem będzie miał tyle wspólnego co ja z "zamachem" na Tupolewa...
Tylko po co wam ten test? Zapewne wyjdzie w nim, że ten TV jest prawie idealny, jak każdy Philips opisywany na tym forum...
Mi po nic, no chyba, że jakiś nowy wiersz się pojawi, którego nie widziałem na fanpage'u Philips TV...Osobiście jestem na etapie walki o oddanie pieniędzy za ten niedopracowany produkt, więc nawet obiektywny test niewiele mi da, a co do samego obiektywizmu ewentualnego testu na tym forum również napisałem swoje zdanie. Ot, ciekawi mnie po prostu geneza całego tego zdarzenia
Co się stało z testem, który już był na finiszu upublicznienia, a może to ma związek z opiniami jakie się pojawiają w sieci. Kto wie
![]()
Ty chyba piszesz o czyms innym. Jesli wylaczysz
Perfect Natural w opcjach,to on faktycznie bedzie tam widnial caly czas jako wylaczony,jednak sam efekt mimo to bedzie dzialal. To jest wlasnie problem