chciałbym napisać, że zainstalowałem nowy soft i jeszcze niewiele mogę powiedzieć, ale tak nie jest, bo już na etapie ponownej "instalacji telewizora" w menu rozruchowym (tak dla pewności chciałem wszystko wyczyścić) telewizor już dwukrotnie się zawiesił

Tak, że nawet kanały dvb-t musiałem dwukrotnie instalować itp... Wyskoczył taki pop-up "niestety, proces settings został zatrzymany"

a drugi raz po prostu restart sam z siebie. Ale po tym kilka godzin już później działało wszystko raczej ok.
Niestety zauważyłem również, że problem który mam z odtwarzaniem you tube nie został skorygowany - mam tak, że przy puszczeniu jakieś dłuższej playlisty czesto przy zmianie utworów tv wypluwa info "sprawdz polaczenie sieciowe - ponów", oczywiście net jest itp itd. To przy puszczaniu z aplikacji yt w TV, nie z telefonu. Komuś też tak się zdarza?
Natomiast muszę też coś pochwalić w nowym sofcie - pojawiły się loga wszystkich kanałów, wcześniej część (chyba z jednego muxa) nie miała logo. Drobiazg, ale miłe, że cokolwiek poprawili
edit: po 1 dniu zauważyłem, że w tv guide tez sie często wiesza (trzykrotnie już) - wyskakuje pop up, że proces został zakończony. Bez względu na to czy jako źródło mam internet czy od nadawcy. To nie zdarzało mi się wcześniej.