To poleć alternatywne opcję z takimi parametrami..
Przewijały się w tym wątki inni producenci i modele i w każdym coś było nie tak.
Poza tym kupuje tv do oglądania tak jak kupiłem ponad 4lata temu pfl405507, który śmiga do tej pory.
Nie potrzebuje tych wszystkich bajerów, jedyne co przykuwa to Ambilight ale to nie jest podstawowy argument za.
Przywiązanie do marki na podstawie działania obecnego, w/w tv też robi swoje.
Nie mogę Ci napisać: 'kup ten i ten model innego producenta, nie będziesz miał problemów', bo nie używam go i nie wiem czy oprogramowanie nie jest spitolone tak jak w Philipsie. Jedyne co mogę napisać każdemu z mojego własnego doświadczenia: trzymać się z daleka od firmy Philips, sprzęt może i dobry, ale oprogramowanie i support to dno i metr mułu, a błędy negatywnie odbijają się na komforcie użytkowania, lub wręcz uniemożliwiają to użytkowanie.
Podejrzewam, że każdemu producentowi zdarzają się mniejsze lub większe wpadki z oprogramowaniem, ale u Philipsa jest taki myk, że producent ma to totalnie w dupie.
Jeżeli ja teraz bym się decydował na zakup jakiegoś TV to szukałbym takiego najmniej smart, najlepiej bez systemu typu Android, Tizen itp, ale z dużym ekranem i dobrą jakością obrazu. 4K odpada bo praktycznie nie ma treści. Dobry ekran 4K kosztuje swoje, a te 4K w cenie full hd to padaki z wyraźnie gorszymi parametrami. Do tego dokupiłbym Nvidia Shield TV i miał święty spokój.