Philips seria 6500 z ambilightem i z Androidem- czyli nowe modele na rok 2015.

efel

New member
To poleć alternatywne opcję z takimi parametrami..
Przewijały się w tym wątki inni producenci i modele i w każdym coś było nie tak.
Poza tym kupuje tv do oglądania tak jak kupiłem ponad 4lata temu pfl405507, który śmiga do tej pory.
Nie potrzebuje tych wszystkich bajerów, jedyne co przykuwa to Ambilight ale to nie jest podstawowy argument za.
Przywiązanie do marki na podstawie działania obecnego, w/w tv też robi swoje.

Nie mogę Ci napisać: 'kup ten i ten model innego producenta, nie będziesz miał problemów', bo nie używam go i nie wiem czy oprogramowanie nie jest spitolone tak jak w Philipsie. Jedyne co mogę napisać każdemu z mojego własnego doświadczenia: trzymać się z daleka od firmy Philips, sprzęt może i dobry, ale oprogramowanie i support to dno i metr mułu, a błędy negatywnie odbijają się na komforcie użytkowania, lub wręcz uniemożliwiają to użytkowanie.

Podejrzewam, że każdemu producentowi zdarzają się mniejsze lub większe wpadki z oprogramowaniem, ale u Philipsa jest taki myk, że producent ma to totalnie w dupie.

Jeżeli ja teraz bym się decydował na zakup jakiegoś TV to szukałbym takiego najmniej smart, najlepiej bez systemu typu Android, Tizen itp, ale z dużym ekranem i dobrą jakością obrazu. 4K odpada bo praktycznie nie ma treści. Dobry ekran 4K kosztuje swoje, a te 4K w cenie full hd to padaki z wyraźnie gorszymi parametrami. Do tego dokupiłbym Nvidia Shield TV i miał święty spokój.

Ziku90

New member
Właśnie grałem sobie w Guitar Hero - laptop podłączony przez HDMI. Telewizor się zresetował w połowie pierwszego utworu. Pozostawię to bez komentarza.

Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nowe modele Philipsa są stabilne i działają normalnie.
Philips masz 4K, 100hz, Android, Kodi, MxPlayer, HDR ( już działa), AMbilight, MxPlayer i jak wgrasz właściwe wtyczki i masz kalibrację to model spełni Twoje oczekiwania.

Ziku90

New member
Ciekawe czy tam stabilne jak 40PFH5500/88 - dzisiaj rano podczas oglądania badmintona w Rio znowu się zresetował.

Pawel FCB

New member
Pana model nie jest tematem tego postu.
Tu punktem wyjścia jest seria 6500 Philipsa a nie Android we wszystkich możliwych tv + matryca 100/120hz.
Fakt,Android sprawia,że ten post ma tyle stron ale tylko przez to,że wypowiadają się w większości właścicele tv z Androidem a nie Philipsa serii 6500.

Ciekawe czy tam stabilne jak 40PFH5500/88 - dzisiaj rano podczas oglądania badmintona w Rio znowu się zresetował.

Ziku90

New member
Pana model nie jest tematem tego postu.
Tu punktem wyjścia jest seria 6500 Philipsa a nie Android we wszystkich możliwych tv + matryca 100/120hz.
Fakt,Android sprawia,że ten post ma tyle stron ale tylko przez to,że wypowiadają się w większości właścicele tv z Androidem a nie Philipsa serii 6500.
Mój model nie jest tematem tego postu, ale oprogramowanie jest właściwie wspólne i cały czas to ten sam nieszczęsny android. Resety i te same problemy występują z tego co czytałem w obu / wszystkich seriach. Z tym, że np w serii 6500 dodatkowo nie działało / nie działa 3D i ambilight włączał się ludziom po nocach - może to jej zaleta, tego nie wiem.

Pawel FCB

New member
Oprogramowanie Android i problem z nim jak również problem z 3D,softem,jego aktualizacjami itd to wspólny mianownik większości tv różnych producentów czemu odpowiedają inne posty albo możliwość założenia ich.
Ten dotyczy konkretnej serii Philipsa - 6500,i posiadacze,testerzy tej serii powinni zajmować tu miejsce swoimi wpisami.
Tak czy inaczej, wybrałem Sony i przenoszę się na posty dotyczące serii tego modelu.

Mój model nie jest tematem tego postu, ale oprogramowanie jest właściwie wspólne i cały czas to ten sam nieszczęsny android. Resety i te same problemy występują z tego co czytałem w obu / wszystkich seriach. Z tym, że np w serii 6500 dodatkowo nie działało / nie działa 3D i ambilight włączał się ludziom po nocach - może to jej zaleta, tego nie wiem.

prezmer

New member
Cześć,

Czy komuś udało się sparować klawiaturę przez Bluetooth z PFH6550? Próbowałem zrobić coś takiego na innym Philipsie. Urządzenia połączyły się ale naciskanie klawiszy na klawiaturze nie powodowało pojawienia się znaków np. w wyszukiwaniu w YT

efel

New member
z routerem Asus RT-N66U śmiga bez problemu na 5GHz i nigdy nie miałem problemów ze zrywaniem połączenia WiFi, albo utratą ustawień. (6510/12)

Śmiem twierdzić że to kłamstwo. Sprawdziłem na swoim routerze który oprócz 2.4 Ghz również obsługuje sieć 5Ghz. Jeżeli na routerze wyłączę sieć 2.4 Ghz i zostawię tylko 5 Ghz to telewizor nie widzi wifi, co było raczej do przewidzenia, bo nawet niektóre topowe telefony na Androidzie nie obsługują wifi 5Ghz.

switek1987

New member
Od tygodnia mam Philips 49PUS6561/12 ale leży w kartonie i czeka na przeprowadzkę :) Odpalilem go na 5 min. i z tego co pamiętam to wyszukał 2.4 Ghz jak i 5Ghz.

mik61

New member
Ma ktoś ostatnio problemy z kodim? Na kodim nie działa mi wtyczka XBMC nie wyświetla w ogóle bajek na kreskoweczki np przeinstalowalem kodi wtyczki nadal nic... macie jakieś dobre polskie wtyczki do zainstalowania

Ziku90

New member
Ja mam wrażenie, że chyba początkowy zapał twórców wtyczek gdzieś umarł... TVN Player nie działa, Telewizja Polska ma problemy, z tego co kojarzę to Ipla chyba też...

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Niestety (dla nas) trochę się to wzieli jeżeli chodzi o Kodi i ip stream. Telewizjada też nie działa i tylko kinoman jeszcze daje rade (przynajmniej kilka dni temu działał). Polskich wtyczek jak na lekarstwo :/. Pozostaje czekać na coś nowego, a w międzczasie Exodus + inne wtyczki, np. 4K.

SonAndros

New member
Witam
Czy Philips 40PFH6550 jest jeszcze gdzieś dostępny?. To byl najtańszy model z potrójnym ambi i 100hz :/. Większych braci idzie jeszcze dostać a 40' znikło :D. Szkoda...

Ziku90

New member
Witam
Czy Philips 40PFH6550 jest jeszcze gdzieś dostępny?. To byl najtańszy model z potrójnym ambi i 100hz :/. Większych braci idzie jeszcze dostać a 40' znikło :D. Szkoda...
Na prawdę warto brać TV od Philipsa.

Pytanie z innej beczki - działa oryginalny TVN Player od Philipsa? Jak tak to ma ktoś może jakimś cudem jakąś instalkę?

Do góry