A może tv pamięta Ci WSZYSTKIE ustawienia obrazu? Jeśli tak to jesteś ewenementem na skalę światową...
nie wiem, czy pamięta WSZYSTKIE, bo irytował mnie jedynie efekt teatru, który ostatni (wycofany) soft naprawił i już nie muszę przy każdym włączeniu TV/zmianie kanału wchodzić do ustawień obrazu. ustawienia WiFi zgubił mi tylko raz, dzień po zakupie, ale wtedy naprawdę ostro mieszałem w TV i robiłem updaty softu, więc niespecjalnie się dziwię, żę coś mu się pomieszało. do tej pory (ponad 4 miesiące) sobie ustawienia wifi trzyma (WiFi 5GHz i
wyłączone na standby - może to ma znaczenie).
są problemy z tym tv, które mają wszyscy (jak np. nieszczęsny efekt teatru do niedawna) i są takie, które mają tylko niektórzy (gubienie wifi, pilot przestaje działać, czy wpadnięcie w bootloop). skoro bawiłeś się telefonami na androidzie, to sam powinienieś dobrze wiedzieć, że ten sam ROM może się różnie zachowywać na tym samym modelu telefonu - jednym będzie działać bez problemu, innym nawet system nie wstanie, bo np. mają zainstalowaną jakąś z pozoru nieistotną aplikację.
ja w tym tv trochę nagrzebałem, powywalałem jakieś aplikacje, część powyłączałem - w sumie już nie pamiętam nawet co, czego skutkiem jest prawdopodobnie nie działanie aplikacji na telefon w moim przypadku (podając kod zawsze twierdzi, że jest zły) - i nie zamierzam twierdzić, że nikomu ta aplikacja nie ma prawa działać, bo mi nie działa (w tej kwestii chyba jestem ewenementem na skalę światową, bo nie znalazłem nikogo, kto by miał ten sam problem

)
i już tutaj jest jakaś mała różnica w sofcie, która może wpłynąć na działanie tv po upgradzie.. a co dopiero różnice w HW (bo trudno mi uwierzyć, że wszystkie tv jadą na identycznych bebechach - analogiczine ten sam model telefonu z androidem też się często różni elektroniką, jeśli się porówna np. egzemplarz z początku produkcji i z końcówki).