Rozumiem. A jakas apk dajaca 1080p w yt?
Teoretycznie teraz można spróbować zrootowac tv np. kingrootem i zmienic rozdzielczość w androidzie jakaś apka typu resolution changer, bądź poprzez adb. Tylko pytanie czy to czegoś nie zepsuje.
Rozumiem. A jakas apk dajaca 1080p w yt?
Hej.
Jakie wrażenia odnośnie nowego oprogramowania? Jak wyglada kwestia zapamiętywania ustawień obrazu?
Od ilku tygodni szukam telewizora, już dwukrotnie byłem gotowy na 6550 w wersji 55 cali, ale ilość osób piszących o problemach z tym TV mnie trochę przeraża. Szukam TV głównie do oglądania filmów z dysku sieciowego i ewentualnei kodi (nie czuje potrzeby mieć kablówki) i mam dylemat czy kupić tego philipsa czy jednak samsunga h6400+androidboxa :/
Mógłby jeszcze ktoś potwierdzić te automatyczne przełączanie na kablu hdmi? Czy to działa losowo (jednym tak, innym nie) czy tylko ja mam skopane?
Jeżeli chodzi o clouding to u mnie zero. Jak jest czarny ekran, to nie do rozróżnienia, czy tv jest załączony czy też nie. Mam 55 cali.
Dodatkowo wygląda na to, że pojawił się problem z dźwiękiem przy oglądaniu DVB-T - co jakiś czas następuje jego około półsekundowy zanik. Wydaje mi się, że dzieje się to regularnie.
Podziwiam programistów Philipsa...
...użytkownik RUDY PL napisał o tym samym...
Ktoś na Kodi ma dostęp do TVN Playera bądź Ipli (pełny)? Czy problem jest 'ogólnopolski'?
/QUOTE]
W przypadku Playera sprawdź w ustawieniach dodatku, czy masz źródło ustawione jako android. Domyślnie jest windows i wtedy wywala jakiś błąd
Ktoś na Kodi ma dostęp do TVN Playera bądź Ipli (pełny)? Czy problem jest 'ogólnopolski'?
/QUOTE]
W przypadku Playera sprawdź w ustawieniach dodatku, czy masz źródło ustawione jako android. Domyślnie jest windows i wtedy wywala jakiś błąd
Dzięki. Co prawda w dodatku TVN Player nie ma tego ustawienia (tylko jakieś proxy itp.). ale w dodatku Telewizja Polska, który posiada Player można teraz z niego korzystać![]()
Czy ktoś jeszcze może to portwierdzić? Na forum supportu Philipsa użytkownik RUDY PL napisał o tym samym. "New problem have arrived - while watching DVB-T canals the sound disappears for something like half a second from time to time (I would say that it happens at fixed time intervals)."
Bo jeśli faktycznie to spieprzyli, to o kant dupy dla mnie ta aktualizacja...
Dzięki. Co prawda w dodatku TVN Player nie ma tego ustawienia (tylko jakieś proxy itp.). ale w dodatku Telewizja Polska, który posiada Player można teraz z niego korzystać![]()
Sprawdziłem oglądałem TV z DVB-t przez 2h ani jednego zacięcia dźwięku, na co dzień używam sat. ale DVB-T działa OK według mnie,
Dodatkowo TV zgubił ustawienia obrazu w aplikacjach (MX Player, Kodi) i nie chce ich zapamiętać po tym 'apdejcie' ;]