Rozumiem, a nie ma powiedzmy uniwersalnych ustawień, które zniwelowałby widoczny defekt?Chciałoby się powiedzieć "Jaka "piękna" posteryzacja".
Lub bardziej po ludzku, masz totalnie uwalone przejścia tonalne.
Profesjonalna kalibracja powinna sobie z tym bez trudu poradzić. Ale pamiętaj, profesjonalna a nie z kartki lub maila.![]()
Na rozwiązaniu problemu."Uniwersalne" ,czyli takie do wszystkiego.
A jak zapewne wiesz ,jeśli coś jest do wszystkiego to jest do....?
I takie uniwersalne ustawienie tylko
mniej lub bardziej ,a nie pozbyły się go.
Pytanie , na czym Ci zależy?
OK, dzięki za pomoc.Masz dwa rozwiązania.
Poproś @kikiego.Podeśle Ci na maila "kalibrację".Za free.
Lub
Umów się na profesjonalną kalibrację. Robioną u Ciebie w domu ,na Twoim telewizorze.To niestety jest usługa płatna.
Wybór należy do Ciebie.
Zastosowałem otrzymane ustawienia, efekt filmowy/kinowy przyciemniający widoczny na zdjęciach defekt, ale w dalszym ciągu widoczne kontury. Czy można zaryzykować stwierdzenie, że nie da się tego problemu rozwiązać? bo raczej nie o maskowanie tu chodzi? Poprzednio posiadany LG takich problemów nie miał muszę przyznać. Da się to reklamować?Masz dwa rozwiązania.
Poproś @kikiego.Podeśle Ci na maila "kalibrację".Za free.
Lub
Umów się na profesjonalną kalibrację. Robioną u Ciebie w domu ,na Twoim telewizorze.To niestety jest usługa płatna.
Wybór należy do Ciebie.
Tak, będę reklamował, bo słabo to wygląda na jednolitych tłach w trybie gry.Da się reklamować.
Wymień na model bez wad
Cześć,witam, do niedawna posiadam 55pus8807, który posiada 120hz matrycę. Sygnał mam z dekodera 4k z Canal Plus a kabel HDMI mam 2.1.
Pytanie brzmi: dlaczego jak wejdę w informacje o urządzeniu jest napisane ze klatki na sekundę to tylko 50Hz? I o chodzi z tym formatem HDR? Dlaczego jak daje na ustawienia adaptacyjne dekodera to i tak jest SDR a jak dam zeby zawsze był HDR to wtedy obraz jest tak ciemny jak na starej plazmie.
Jesli dekoder nie przepusza wiecej niz 50hz to skąd musiałbym mieć sygnał, żeby obejrzeć mecz przy 120hz odświeżaniu?