Philips PUS8807 Telewizor LED The One, od 43'' do 86'', 120 Hz, Ambilight 3, HDR Dolby Vision/HDR10+, HDMI 2.1, Android 11…

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Automatyczna aktualizacja kanałów była już włączona fabrycznie, raz tuż po włączeniu pojawił się na dole ekranu
komunkat że lista kanałów została zaktualizowana. Miałem przez pól roku Philipsa 43PUS8506 i nic nie wywalało z listy
ulubionych , ogólnie byłem z niego zadowolony ,dlatego drugi raz zdecydowałem sie na telewizor Philipsa.
Dziwne, ja mam 43PUS8506 i ułożenia wspólna lista kanałów ulubionych naziemno-satelitarna i gdzieś od stycznia /lutego 2022 samoczynnie wyrzuca z listy kanałów ulubionych naziemno-satelitarnej do samej sat lub naziemnej, a jak się włączy do tego automatyczną aktualizacją listy kanałów, to po kilka razy dziennie potrafi wyrzucić. W grudniu 2021 było jeszcze wszystko w porządku i nie wyrzucało przy włączonej automatycznej aktualizacji listy kanałów, potem w styczniowej czy lutowej aktualizacji popsuto. Philips wie o problemie i go podobno bada, ale już upłynęło półtora roku i nic. Dlatego jadę bez automatycznej aktualizacji listy kanałów sat i naziemnej bo wyrzuci kilka razy w miesiącu, a nie kilka razy dziennie jak ją włączę.

Marlo

Active member
Miałem 43PUS8506 do maja 2022 , kablówka moduł CI+ , wszystko było dobrze , może dlatego że na liście ulubionych miałem kanały
tylko z kablówki , dlatego nie wywalało z listy ulubionych do kablowej. Widocznie wywala kanały tylko wtedy jak jest utworzona wspólna
lista kanałów ulubionych sat -naziemna ..

latonio

Member
Mało to eleganckie - wszystkie zapytania które doszły otrzymały odpowiedź, jeśli nie dostałeś odpowiedzi zamiast obrażać , napisz jeszcze raz bo może zwyczajnie ktoś ma wolne, albo coś nie doszło ...
Tak wobec wszystkich. Bardzo przepraszam, jeśli poczułeś się urażony. Jeszcze goręcej przepraszam, gdyż znalazłem wiadomość od Ciebie między śmieciami.

robercikzs

New member
Witam,

Czy możecie mi podpowiedzieć czym się różni 65pus8857 od 65pus8807?
A może lepiej będzie się sprawował od tych powyżej samsung 65q80b?
Tv do oglądania męczy piłki nożnej i filmów wieczorami. Pokój raczej słoneczny.
Z góry bardzo serdecznie dziękuję, a podpowiedzi :)

Marlo

Active member
Przy 65” brak strefowego przyciemniania będzie już odczuwalny , powyżej 55” moim zdaniem lepiej już szukać jakiegoś TV ze strefowym
przyciemnianiem , mam Philipsa 50PUS8818 i tu global dimming ( przyciemnianie ekranu) jeszcze daje radę ,ale na 65” to już może być
za mało ,tym bardziej jak TV ma służyć do oglądania filmów wieczorami.

Cr7

New member
Mam 55PUS8807 na IPS, wystepuje w ogole VA? Kolory szczegolnie uderzajaca biel sa nieakceptowalne, nie idzie meczu obejrzec, oczy bola. Ma ktos kalibracje do tego, czy to tez nie pomoze ?

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mario, sprawdź czy w nowych telewizorach możliwe jest nagrywanie programów na pamięć USB? Bo nie widzę tego w opisie, a w starych jest i działa.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dziś sprawdzimy czy ma nagrywanie na USB.
O właśnie sprawdziliśmy - nie ma nagrywania na USB.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Szkoda, dlaczego to wycęli?
Przecież i tak materiały nagrane na telewizorze dało się odtworzyć tylko na tym samym telewizorze, bo pendrive został specjalnie przez telewizor sformatowany by było zabezpieczenie przez kopiowaniem. Natomiast wystarczy kupić tuner DVB-T2 i już nie ma żadnego zabezpieczenia przed kopiowaniem.

Jak jest w innych sprzętach z GoogleTV z TCL, Sony, też wycięli czy tylko Phips wyciął?

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Następna nie dobra wiadomość z infolinii Philipsa :

W modelach 65PUS8818 nie ma możliwości przenoszenia listy kanałów z innych modeli telewizorów za pomocą pamięci USB, będzie to zmieniane.

Czyli nie da się przenieść listy kanałów z 43PUS8506 do 65PUS8818
Nie da się nagrywa na pamięć przenośną i jeszcze się okaże że nie da się stworzyć listy kanałów ulubionych naziemno-satelitarnej i się okaże że kupie stary model z końcówką 7 bo coraz więcej złych informacji o nowych modelach Philipsa.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przeczytajcie sobie co Philips zrobił z Ambilight+hue: https://toengel.net/philipsblog/202...r-how-to-destroy-the-ambilighthue-experience/
ludzie są wściekli, mnie akurat to nie przeszkadza, ale rozumiem innych przyzwyczajonych do tej funkcji, a bardzo mi szkoda wycięcia funkcji nagrywanja na USB, czy tez przenoszenia listy kanałów pomiędzy telewizorami Philips, no chyba że ta informacja od infolinii Philipsa jest nie prawidłowa. Niestety brak nagrywania potwierdził Kiki.

Jutro się jeszcze okaże, że listy kanałów ulubionych naziemno-satelitarnej nie da stworzyć i żegnaj nowy Philips na 2023 rok. Pozostanie kupić stary model 65PUS8807 puki jeszcze jest, lub wybrać inną markę.

Naprawdę nie spodziewałem się wycięcia nagrywania, w ME pisze że jest nagrywanie na pamięć USB: https://www.mediaexpert.pl/telewizo...8-4k-120-google-tv-ambi-3-tv-procesor-p5-2023
Także na stronie Philipsa na samym dole gdzie są te gwiazdki pisze:
  • Nagrywanie przez złącze USB jest możliwe tylko w przypadku kanałów cyfrowych. Nagrywanie może zostać ograniczone przez zabezpieczenie przed kopiowaniem transmisji (CI+). Mogą wystąpić ograniczenia w zależności od kraju i kanału.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Raczej nie ma nagrywania, potwierdziła mi to dzisiaj infolinia Philipsa po konsultacji z technikami bo sami nie wiedzieli, a na ich stronie pewnie jest błąd tak samo jak na ME.
Potwierdzają to na forum Niemieckim, brak nagrywania na USB i brak obsługi hue+.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ok. Jak sprawdzaliśmy to też nie było.
Nie sprawdzałem czy to były kanały cyfrowe , o które dopytałeś.
Ale przy teście będę sprawdzał dodatkowo wszystko
Wydarzenia 24 - działają bez zarzutu.

Do góry