Ale mas masz taki sam czarny jak przy innych scenach, czy troszke inny? Ja mam inny, ale wszedzie czarno jak smola.
Filmik z testu ok. Czarny ekran ale lekko mi klatkuje bialy kwadrat. U Was lekko tez klatkuje?
To może po prostu go nie odbieraj bedziesz się bujał ze zwrotem. Chociaż z drugiej strony moze na UK wypuścili sprawne a do Polski buble... Ciekawe warto by sprawdzić. Tak czy siak mój egzemplarz został w sklepie... Teraz skłaniam się ku sony serii xh 80 lub 90...Przez to wszystko co tutaj przeczytałem, chyba nie zasnę dzisiaj spokojnie.
W sobotę sprzedałem swojego Samsunga UE55RU8000, bo 55 calowy TV był za mały na mój salon. Drugim powodem był upierdliwy system Tizen, którego znienawidziałem, a po trzecie, tryb gry powodował artefakty i smużenie w grach na PS4 Pro.
Zamówiłem przez Internet Philipsa 70PUS8535 z dostawą na jutro. To ten model z matrycą MVA oraz pilotem qwerty. Pojęcia nie mam, jak zwrócę ten TV w przypadku problemów, jakie macie wy... nie mam auta, nie wiem czy sklep przyjedzie po niego...
Również czytałem pozytywne opinie na temat tego TV, widziałem zdjęcia w Internecie oraz video na YouTube - nikt nie narzekał.
Mieszkam w UK, więc być może moja opinia (jutro bądź w niedzielę), będzie jakąś wartością dodaną do tej dyskusji.
No właśnie po to sprzedałem mój UE55RU8000, żeby kupić większy...55 calowy TV wygląda jak karzeł w moim salonie.Mój 70" sam odstawiłem do sklepu po 10 dniowej męczarni z obrazem. Będzie chyba mniejszy, ale droższy Samsung też na VA, ale Qled.
Ja to bym chciał 4x ambi nie wiem dlaczego philips zrezygnował z tego.No właśnie po to sprzedałem mój UE55RU8000, żeby kupić większy...55 calowy TV wygląda jak karzeł w moim salonie.
Wahałem się między 70PUS8535 a 70PUS9005, bo były w takiej samej cenie, a nie wziąłem tego drugiego bo pomyślałem, że cztero strefowe Ambilight będzie zbędne - telewizorów nie wieszam bo od razu wizualnie się pomniejszają, zatem światło z dolnego paska LEDowego mogłoby zbytnio odbijać się od szafki...
Serio tylko i wyłącznie k3firoo ma sprawny egzemplarz 70 calowy?!
Nagrasz jakiś film jak to wygląda?Witam Panowie. 58pus8535 u mnie to samo badziewie , niestety przegapiłem 14 dniowy zwrot i lipa, był u mnie serwisant i upiera się że tak ma być nawet jak kupię tv za 20tysięcy to będzie to samo. Omijać to badziewie szerokim łukiem.
Dostałem starszego softa na maila ale nic nie daje.
008 ,ponoć w grudniu nowszy ma być.U Ciebie k3firoo jest wszystko ok tak ? A możesz sprawdzić czy masz najnowszy firmware ?
I jakaś może zdjęcia z tych ujęć co są na forumPostaram się jutro szczęki wrzucić.
Spróbuj jasność ustawić na ok 20-30 I daj znać jak ze szklankaSprawdzam Samsunga teraz z 2017 roku.
Dzwiek przyjemniejszy, ale brak basu takiego jak przy philips.
Wszystko wygkada tak samo poza tym tlem gdzie jest ta szklanka. W Philips to nie jest czarne jak smola, przy kalibracji prawie ok. W Samsungu znacznie lepiej.
Ale wszystko wyglada tak samo, tzn czern, czerwien.
Material z podrozy wojownika na samsungu taki sam jak na philips.
Wychodzi na to, ze)
1. Philips skopal kompletnie hdr I dv
2. Kwestia profesjonalnej kalibracji albo aktualizacji.
Tizen z 2017 roku chodzi 5 razy szybciej niz android na tym philipsie. Normalnie szok.