Ja wiem, że nie kupowałeś u nas, nasi klienci nie skarżą się na rzeczy które opisujesz. Jeśli CI się nie podoba obraz, system, Ambilight czy sposób działania i masz być nie zadowolony to Powinieneś chętnie skorzystać z naszej oferty !.
1. Przyjedziemy sami własnym transportem do Ciebie i zabierzemy model , który nie spełnia Twoich oczekiwań.
Nie będziemy Cie obarczać ciężarem wymiany.
Nie musisz mieć nawet kartonu.
2. Nie ważne gdzie kupiłeś - dostaniesz wymianę telewizora na nowy sprawny Oled Philipsa lub model inny wskazany przez Ciebie.
3. Jeśli nie chcesz wymiany tylko kasę to również otrzymasz i nie ważne że nie kupowałeś u nas.
4. Oferta jest ważna tylko do świąt. Ja jakbym był nie zadwolony od razu skorzystałbym z propozycji !
Czekam na potwierdzenie.
Nigdzie nie napisałem, że nie podoba mi się obraz ekranu OLED! To po obejrzeniu z bliska kilku modeli OLED włącznie z największymi nie chciałem już nowego LCD.
Na zwrot miałem 30 dni a jednak tego nie uczyniłem.
Właśnie dzięki super pięknemu obrazowi na matrycy OLED i jednak lepszemu przetwarzaniu ruchu względem LG z matrycą OLED został u mnie.
Jednak OLED pośród zalet ma swoje wady i trzeba o tym też mówić, by właściwie się z nim obchodzić i czerpać maksymalne doznania jakie oferuje ten typ matrycy przez jak najdłuższy czas..
Tak szybkie powstawanie powidoków zaledwie po kilku minutach kontrastowych statycznych obszarów jednak obniża jakość później wyświetlanych treści przez pewien czas aż do czyszczenia matrycy. Na szczęście znikają po procedurze czyszczenia automatycznej lub ręcznej.
Do oglądania godzinami TV jak leci zwłaszcza kanałów informacyjnych z pasami kolorowymi-infobarami i przez nieświadomego konsumenta OLED nie nadaje się zwyczajnie bo grozi to trwałym uszkodzeniem jak na tych filmach z linków.
Sam TV Philips 55"POS9002 ostrzega o konieczności czyszczenia matrycy ale kto przerwie akurat w tym momencie ulubiony program czy to przy czym aktualnie siedzi widz.
Właśnie obecność Ambilight przeważyła nad wyborem Phila zamiast LG lub Samsunga z kropkami.
A że jest niedopracowany to już inna sprawa.
Nie oglądam sufitu a ekran, ale efekt kilku pasków świetlnych na suficie występuje i trzeba o tym powiedzieć bo w sklepie tego nie widać.
Mam z tego rozumieć, że Wasi wszyscy nabywcy TV 55"POS9002 Philips to sami zadowoleni klienci? To chyba jednak otrzymali jakiś produkt z kolejnej rewizji sprzętu skoro nic z powyższych wad nie zgłaszali. A są zgłaszane na wielu forach i jeszcze inne u mnie nie zaobserwowane.
Albo nie używają swoich TV jak Smart TV, bo są zapracowanymi ludźmi i jeśli już go włączają to sporadycznie
oglądając treści z płyt czy z sieci np. z Netflixa.
W takich zastosowaniach TV sprawdza się świetnie. Im mniej operacji na menu i ogólnie im mniej chcemy od TV to i trudniej zaobserwować wymieniane problemy.
Ambilight chyba w każdym egzemplarzu świeci kilkoma pasami na sufit bo z racji braku dyfuzora na diodach tak musi być.
Na razie mój egzemplarz również działa głównie w NETFLIXie, jako wyświetlacz obrazu z PS4 świetnie się spisuje z uwagi na praktyczny brak smużenia i mały input lag na upłynniaczach obrazu i czasem pogra jako TV.
Działa czyszczenie matrycy z szybko pojawiających się powidoków zwłaszcza tych czerwonych z TV informacyjnych, więc ich nie oglądam.
I tak tego nie robiłem już od ponad 3 lat więc tuner TV to dla mnie zbędny dodatek.
Powtórzę jeszcze raz, na zwrot miałem 30 dni a jednak tego nie uczyniłem. Zwyczajnie wpadłem jak oko w OLED
Mam TV z gwarancją door to door więc jak się popsuje i tak dla mnie żaden kłopot. Przyjadą wymienią płytę główną lub zabiorą całość.
Czekam na nowe oprogramowanie i aktualizację do androida 7.xxx nougat, w nadziei że rozwiąże to problemy programowe z zacinaniem menu i ogólnie zatykaniem się CPU TV, lepszą współpracą z pojemnymi nośnikami, wyświetlaniem HDR w Youtube, płynnym odtwarzaniem 4K 60 FPS i zlikwiduje zgłaszane problemy dźwięku.
Tym bardziej, że w tej wersji softu TPM171E_001.002.176.000 daje się odczuć płynniejsze odtwarzanie plików 4K i samego YT w 60FPS więc coś tam majstrują.
Jeśli to nie zostanie naprawione wtedy będę myślał o zwrocie TV.
Do tego czasu ciesze się pięknym, żywym obrazem 4K, tym bardziej, że mam na święta sporo urlopu.
Dziękuję za ofertę i pozdrawiam.
https://www.youtube.com/watch?v=II0iWk-u8h8 -
Napisz proszę jaki to oled, kiedy produkowany i do czego był używany ?
Odpowiedź zamieścił autor filmu
"James Awad1 tydzień temu
LGOLED65B6P"
Używał głównie do TV z kontrastowym logo.