Philips PML9008 Telewizor Xtra, Mini LED 4K: zaktualizowane ceny .

michuKrajan

New member
Nie ma. Tak samo HBO i Player.
czyli akurat w moim przypadku apki których nie korzystam mam w kablówce canal plus póki co bez hbo przeżyje. W każdym razie brak gogle tv to nie taki dramat by np pozbywać się tv odetchnąłem z ulgą bo jakość obrazu mi pasuj a philips musi być bo mam w pokoju całe oświetlenie tzw scenę pod ambi właśnie od philipsa do czego się przyzwyczaiłem.

24Czosnek

New member
czyli akurat w moim przypadku apki których nie korzystam mam w kablówce canal plus póki co bez hbo przeżyje. W każdym razie brak gogle tv to nie taki dramat by np pozbywać się tv odetchnąłem z ulgą bo jakość obrazu mi pasuj a philips musi być bo mam w pokoju całe oświetlenie tzw scenę pod ambi właśnie od philipsa do czego się przyzwyczaiłem.
To radzę sprawdzić raz jeszcze nowe modele philips nie wspierają już hue

luck76

Well-known member
Myślę że to wygląda jak tv wstawione za szybę. Jak komuś to nie przeszkadza, to imho z chińszczyzny najlepszy wybór.

michuKrajan

New member
Tak na marginesie ten tv ma IPSa, ale to akurat w niektórych przypadkach plus - kąty, sport
niby ips a czerń i kontrast robi bardziej wrażenie niż w The one tez na ipesie stojcy obok wiec chyba mini led daje radę.
Zastanawiam się jeszcze z tymi tekstami ze z chińczyków to dobry wybór a która marka tv obecnie nie produkuje swoich podzespołów w chinach ? i można stwierdzić że ten telewizor to nie "chińczyk" ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cena jest inna, bo TCL na BF masz dodatkowo za . 5099 zł z pakietem gratisów
Ma też zdecydowanie lepsze multimedia.
Otwarty system.

michuKrajan

New member
OK tv kupiony. Sprawdziłem ze wszystkimi dostępnymi w cenie do 4 tyś. w 3 najpopularniejszych marketach. Co mogę napisać. Po pierwsze dźwięk sam w sobie nie powala, to było wiadome, brak basu, gdy ktoś był przyzwyczajony, boli. Wiadomo, dziś większość ludzi ma albo jakieś kino domowealbo modnego sound bara ,wiec to problem taki marginalny, mimo wszystko trzeba o tym pamiętać jak takowych dodatkowych głośników się nie posiada. Jakość wykonania, w dotyku nie czuć taniego chińczyka, ale po bliskim przyjrzeniu się tylnej obudowy to jak zabawka dla dziecka, trochę przerażaale w końcu to nie sprzęt "hajendowy" ,wiec na chłodno przemyśleć i można zaakceptować. Zresztą telewizor to coś, co przez lata raczej stoi lub wisi nieruchomo. System. Brak googla i androida to pewnie kogoś zapiecze ,mnie nie, netflix, prime video, cda i you tube działają, a tylko z tego korzystam. Przeglądarka internetowa jest facebook tiktoki i inne bzdety działają, ale poruszanie się pilotem to dramat od razu trzeba korzystać z klawiatury. No i obraz, czyli chyba to co najważniejsze w telewizorze. Jak było wspomniane wcześniej na forum obecne tv słabo radzą sobie z kablówkami. Pierwsze podłączenie pod upc i przerażenie może kogoś ogarnąć. Obraz wyświetlany był gorszy niż na moim 12 letnim philipsie 40 calowy, do którego byłem przyzwyczajony. Nie działało tam wszystko: od wyblakłych kolorów , mniejszą ostrość , jakąś taką mgłę na całym ekranie, mega piksele na 2 planie i ogólnie brak płynności. Trochę zabawy w ustawieniach i jest lepiej, znacznie lepiej, chociaż nie wiem, czy to wina samego upc czy ten tv tak ma, ale mimo odległości około 2,5 3m widać na niektórych scenach piksele tak jak przy powiększonym obrazie. Może to wina tego że telewizor jest pod 4k ,a sygnał upc co najwyżej full hd i to nie zawsze nawet pełny. Nie mogę niestety poradzić sobie z rozmywaniem sie obrazu podacz oglądania piłki nożnej. Chodzi o takie mleko dookoła biegnącego zawodnika. Podsumowując z philipsów do 4 tys z groszem kolory i czerń najlepsze. Nie mam pojecia jak w porónaniu do TCL Soniaków i Samsungów na ipsach co do mini leda. Czy da się coś więcej procesorem graficznym wyciągnąć w tv ips do 4 tys może...... Ja chciałem philipsa i philipsa mam. W tej cenie można mieć już chyba oleda, ale co do marki tcl czy hisense zupełnie nie jestem przekonany, jakoś mnie szczypią , chyba siła marketingu przez lata wypaliła we mnie coś januszowego, ale już jestem za stary by się to zmieniło. Zresztą jestem przyzwyczajony tez do ambilightu. Telewizor nie jest skalibrowany nie znam się też bardzo na niuansach każdej opcji obrazu co z czym się je. Pewnie da się jeszcze lepiej ,ale na razie na necie nie mogę znaleźć nic optymalnego co do pozycji suwaczków by z obrazu wyciągnąć coś więcej. Nie widziałem jeszcze nic w 4k na netflixe i jak tam obraz będzie hulał, póki co to trochę you tuba i telewizja.

Ostatnia edycja:
Do góry