Dodałem tutaj: http://www.hdtv.com.pl/forum/kino-domowe/120524-philips-fidelio-e5-moja-krotka-recenzja.html krótką recenzję Philips Fidelio E5 może kogoś zainteresuje. 

@wieloryb7: nie miałem takiego problemu. Wg mnie to sprawa po stronie TV, który z jakiegoś powodu resetuje się na 40. U mnie E5 są podłączone do Sony 55W829B, po każdym uruchomieniu dźwięk wskakuje na zapamiętany ostatni poziom. W TV mam włączone sterowanie systemem audio po HDMI, więc może taka opcja u Ciebie rozwiąże problem?
@meriox: może to nie problem E5 tylko TV?
Z problemów z E5 jakie zauważyłem po kilku miesiącach użytkowania:
- czasem satelity sygnalizują brak łączności z bazą i migają pomarańczowo-czerwono (zaznaczę, że dzieje się to kiedy są położone na bazach i nie były używane w surround). Pomaga dopiero odłączenie od zasilania i włączenie ponowne;
- w filmach 5.1+ (szczególnie z dubbingiem) czuć brak środkowego głośnika, dialogi są często ciche, a scena i muza b. głośne
Czy ktoś słyszał o jakiejś aktualizacji firmware'u w tych głośnikach?![]()
U mnie też zostaje poziom dźwięku od ostatniego użytkowania. Kwestia TV jak widać.
Satelity często migają pom - czerwono ale to chyba wtedy nawiązują łączność i są gotowe do trybu surround.
I faktycznie w filmach 5.1 brakuje centralnego, aczkolwiek w grach na PS4 / Xbox tego problemu nie ma.
Coś za coś.
Wg manuala "If the speaker is not wirelessly connected to the main unit, the red and orange LEDs on the wireless speaker blink alternatively." i trwa to zwykle tak długo (>5min), że tracę cierpliwość i resetuję zestaw
Przy okazji pytanie czy udaje się Wam odróźnić tryb odtwarzania (stereo, DD5.1, DTS) na podstawie migania diody w bazie? Jak dla mnie jest to kompletnie nieczytelne...
Witam,
Trochę poczytałem pooglądałem i Fidelio E5 będzie dla nas w sam raz. Salon mały ~20m2. Zestaw elegancki i mniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach się wydaje. Jedyna rzecz, która mi przeszkadza to materiał, którym są obłożone głośniki - obawiam się - i tu mam pytanie do tych co już kupili i używają - że koty zrobią sobie z nich drapak. Jak jest u Was?
Tak wiem - może to dość głupie obawy - ale nie chciałbym się obudzić następnego dnia po zakupie z uszkodzonym obiciem.
Dzięki za uwagi![]()
Witam,
Trochę poczytałem pooglądałem i Fidelio E5 będzie dla nas w sam raz. Salon mały ~20m2. Zestaw elegancki i mniejszy w rzeczywistości niż na zdjęciach się wydaje. Jedyna rzecz, która mi przeszkadza to materiał, którym są obłożone głośniki - obawiam się - i tu mam pytanie do tych co już kupili i używają - że koty zrobią sobie z nich drapak. Jak jest u Was?
Tak wiem - może to dość głupie obawy - ale nie chciałbym się obudzić następnego dnia po zakupie z uszkodzonym obiciem.
Dzięki za uwagi![]()
W zestawie brakuje mi odtwarzacza. Do filmów używam konsoli PS3, natomiast poszukuję porządnego odtwarzacza audio. Zrobiłem małe poszukiwania i zainteresował mnie Cocktail Audio X12.
Niestety moja wiedza jest zbyt skąpa, żeby ocenić czy ten odtwarzacz się nada.
Dlatego zwracam się do Was z pytaniami:
1. czy odtwarzacz będzie współgrał z Fidelio E5?
2. w jaki sposób go połączyć?
3. czy Fidelio podoła i wykorzysta możliwości tego odtwarzacza?
4. czy na rynku są inne ciekawe propozycje w budżecie do 2 tys.?