Z widocznych rzeczy, to doszły kolejne kanały w tym przesyłaniu strumieniowym i obecnie jest ich już 46.
Jak dotąd żadnych błędów nie zauważyłem.
Tak z innej beczki mam pytanie do użytkowników tego telewizora, którzy mają do niego podpięty jakiś amplituner i włączone HDMI CEC.
Czy u was też amplituner nie włącza się wraz z tym telewizorem tylko jakieś 5 minut później? U mnie telewizor już się zdąży włączyć, dźwięk idzie tymczasowo przez wbudowane głośniki, a amplituner dopiero się włącza. Jest to dla mnie problem, ponieważ mam podejrzenia, że właśnie z tego powodu w ampli wybiera mi się nieprawidłowe źródło dźwięku.
Wcześniej miałem jakiś stary amplituner Yamahy z 2013r. i ze starszym Philipsem też na Androidzie PUS8804 działał bardzo dobrze(włączał się od razu). Po zakupie PUS9206 zaczęły się problemy i już ampli zaczął włączać się z opóźnieniem i często wybierało się w nim nieprawidłowe źródło dźwięku(niepasujące do wyświetlanego obrazu).
Pomyślałem, że mam za stary ampli, który może już nie współpracuje dobrze z nowymi TV. Zakupiłem więc jeden z najnowszych amplitunerów Yamahy, jednak nic się nie zmieniło.
Moja konfiguracja wygląda tak, że ampli jest podpięty do tv przez HDMI eARC(próbowałem na zwykłym ARC i było bez zmian), a do jednego z wejść ampli mam podpięty dekoder satelitarny na Enigmie. Dekoder w zasadzie nie jest wyłączany, a wyłączam tylko tv i wtedy ampli prawidłowo się wyłącza razem z telewizorem. Są jednak problemy przy włączaniu telewizora, o których napisałem wyżej. Amplituner nie daje wtedy dźwięku ze swojego wejścia HDMI tylko zwrotnie z tv i jest cisza. Musze przełączyć źródło na home w TVi wrócić na źródło amplituner, żeby dźwięk zaskoczył. Oczywiście mógłbym wpiąć dekoder bezpośrednio do TV i ten problem by zniknął, tyle że ten dekoder jest jedynym urządzeniem podpiętym do wejścia amplitunera i bez tego straciłbym całkiem dostęp do grafiki ekranowej(opcji) amplitunera.
Jeszcze jedno pytanie. W tym tv przycisk "OK" z pilota nie idzie przez podczerwień tak jak większość przycisków z pilota tylko radiowo. Jednak, czy TV jest w stwnie przyjąć ten sygnał także przed podczerwień(z innego pilota)? Chciałem zmienić pilota na uniwerslanego obsługującego wiele urządzeń, ale właśnie nie jestem w stanie na nim zaprogramować tego przycisku "OK".