Philips DLED 9206 z odświeżaniem 100 Hz na rok 2021

dudrom

New member
Kolego dudrom masz tam może przycisk "i" na tym pilocie?? Jeżeli tak to czy on działa? Brakuje mi tego przycisku... W Sony xh90 tym przyciskiem mogłem sobie sprawdzić np bitrate na Netflix itd a tutaj tego przycisku brak ...

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Nie ma czegoś takiego jak "i" ,ale funkcjonalność jest identyczna jak tego od 9206 , jeden minus nie ma mikrofonu, ale ten orginalny jest pod rękom więc problemu nie ma , ale poręczność jest o niebo lepsza masz linka do niego

https://allegro.pl/oferta/pilot-philips-398gr8bd1nephh-oryginal-pfh-pfk-phh-10011730441

Ostatnia edycja:

ferg80

Member
Dla tych co mają zastrzeżenia do ciemnych scen. Dzisiaj ruszył HBO MAX . Jest tam premiera Matrix Zmartwychstanie. Ciemne sceny na ustawieniach kolegi conquest są idealne. Czerń jak w oledzie. I to tylko świadczy o tym, że ważna jest produkcja a nie tylko TV. Wszystko zależy od sygnału, telewizora ale i od produkcji w dużej mierze. Faktycznie WIEDZMIN wymiatał w scenach dziennych ale w ciemnych już było gorzej. Tu w nowym MATRIX ciemne sceny są perfekcyjne.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Zgadzam się, jakoś materiału ma kosmiczne znacznie. Oglądałem ostatnio na Netflix Jessica Jones, Luke Cage czy Punisher i tam faktycznie w ciemnych scenach pojawia Ali się takie dropienie, kasza a przez ostatnie dwa dni oglądałem nowy serial Wikingowie Walhalla gdzie obraz był perfekcyjny. Nawet bardziej podobało mi się ustawienie z hdr niż z dolby vision. Będę musiał to dopracować ale ostatnio brak weny i czasu. Zresztą ja mam ustawiony każdy tryb, wszystkie HDR, wszystkie dolby vision, i każdy inny pozostały typu osobisty, film, standard itd itd. I jak zaczynam nowy serial to sobie sprawdzam na jakim obraz jest najlepszy i później na tym oglądam. Przełączenie trybu to kilka sekund a przyjemność oglądania bezcenna ... :)

ferg80

Member
.....a jak ktoś chce zobaczyć ,, anty obraz,, to zapraszam na mecze w VIA PLAY...dramat totalny.Jak streaming internetowy z przed 10 lat.Powinni zlikwidować tą platformę bo to porażka jeżeli chodzi o jakość.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Zgadzam się mecze porażka ale np na KSW (pomijając wpadki) obraz jest Ok

Kolega HAMERTBU był szybszy... Heh

hamertbu

Klub HDTV.com.pl
VIP
No na dzisiejsze czasy światłowodów to naprawdę kasa musiała iść żeby to łyknąć i taka jakość dawać....

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

ferg80

Member
PROJEKT ADAM na Netflix też sceny ciemne/nocne ostre i wyraźne. Czyli to w głównej mierze zależy od produkcji i sygnału.....anic od tego telewizora jak niektórzy sugerowali.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie ma folii.
W swojej klasie - to bardzo dobry wybór.
Jeśli zależy Ci głownie na czerni to masz za nie wielką dopłatą Oled TV.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Ciekawe bo wysypało mi pobieranie z neta i kolejny raz już nie widzi softu ..

Ok poszło... Mam nowy soft ( puki co wszystko działa ok)

Ostatnia edycja:

waltman

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam,

Proszę o opinie na temat nowego softu, a ponieważ mam problem z zanikaniem fonii w formacie Dolby Atmos na HDMI, to chciałbym podpytać, czy ta wersja rozwiązuje ten problem?
No i jak się ma jakość obrazu w stosunku do wersji poprzedniej? Czy przypadkiem nie ma pogorszenia?

Do góry