Esseker352
New member
...a ja mam odmienne doznania. Na Netflix to jest super a na Amazonie gorzej ale dopiero wczoraj odkryłem,że każde źródło ma inne ustawienia. Jak widać każdy ma inny gust, oko, i doznania...dlatego podawanie ustawień na forum jest bez sensu. Każdy ma inne preferencje ( włącznie z czarnym ekranem..żart). Nawet ktoś tam napisał wcześniej, że kolory po kalibracji dla tajnych niebieskich d...y nie urywają bo wyglądają jak wyprane. To co dla guru i tv-fila jest idealne to dla szarego zjadacza chleba już może być nieakceptowalne. Ja uważam,że każdy powinien poświęcić 2 dni i ustawić tv pod siebie
Tak na marginesie. Pojawił się na Netflix w HDR film ,,The hand of god,,...film jak film ale ciekawostka,że na tym Philipsie PUS9206 obraz jest lepszy niż na moim Philipsie OLED 803( pomijając moje wypalone pasy). O dziwo obraz jest naprawdę lepszy. Szok.
Nie wiem czy to odda ale naprawdę:
Nie zgodzę się z tym że nie ma sensu dzielić się ustawieniami. Ustawienia odpisane od Conqest zdziałały cuda na większości źródeł (Dzięki!). Został tylko netflix do skalibrowania. Dla laika takiego jak ja, który po prostu chce mieć poprawny obraz i nie wie do czego służy większość funkcji w ustawieniach to ogromna pomoc, bo jest gotowy szkic z większością poprawnych ustawień i zmiana jednego lub dwóch pozwala dopasować efekt pod siebie.
Zaczynając ustawianie od zera gdzie jest z mnóstwo opcji do przeklikania i każda ma kilka możliwych wartości, daje to tysiące możliwych kombinacji :niewiem:
Dlatego nadal będę wdzięczny za ustawienia pod Netflix