Philips DLED 85x6 z serii Performance.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dziś plazmy też nie kosztowałyby 2 tyś ale 5 tyś.
Nie produkują bo nie mieściły się ze zmniejszeniem poboru energii.
Ale następca, czyli Oled ma wszystko i jeszcze więcej niż plazma.

Katar10

Member
Dzień dobry,
Planuje zakup tego Philipsa , czy wieczorem nie ma problemu z kolorem czarnym?
Ostatni 75pus7354 słabo sobie radził .

theblood

New member
Witam serdecznie, zakupiony przeze mnie Pus8536 miał naklejkę w prawym górnym rogu, po której delikatnym odklejeniu został klej. Jak to umiejętnie wyczyścić żeby nie rozmazać i zarazem pozbyć się kleju?

Attachments

• 20220512_205210.jpg
    20220512_205210.jpg
    843,5 KB · Wyś: 46

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Woda i mikrofibra.
I nie powinno być śladu.
===============================

Katar 10 - ten nie ma problemu z czernią , jest na matrycy MVA.
Jest w promocji dla niebieskich członków forum z pakiet dodatkowo.

sylwek_n30

Klub HDTV.com.pl
VIP
#Android 11.
Pytanie o wady i zalety. Czy warto aktualizować, czy lepiej jeszcze poczekać?
No i czy w razie potrzeby będzie można się cofnąć do dziesiątki?

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Wasiu84

New member
U mnie przy and11 po dłuższym użytkowaniu tv pilot/system nie reaguje. Wciskam pauzę, wstecz czy główne menu i cisza dopiero po paru sekundach zaczyna odpowiadać.

Podczas oglądania HBO max i oglądaniu np. serialu gdy skończy się odcinek i chce wgrać kolejny potrafi wyświetlić komunikat brak dostępu do treści, trzeba wyjść z aplikacji i wejść żeby zaczęło funkcjonować.

I ja widzę lekkiego laga w menu szczególnie, gdy telewizor dłużej jest włączony i latamy po aplikacjach.

A i po usunięciu z głównego ekranu (home) paska "polecane aplikacje" co jakiś czas sam się dodaje do ekranu głównego. Wczoraj dwukrotnie usuwałem go z ekranu. To mnie wkurza, bo praktycznie codziennie consjmniej raz muszę go stamtąd wywalać.

Ostatnia edycja:

Wasiu84

New member
Mam pytanie czy nie uważacie, że ustawienie jasności i nasycenia ambilight powinno być osobno przypisywane do danego rodzaju- standard, naturalny, jaskrawy...
Chodzi o to że w dzień ustawiam sobie jaskrawy i podbijam jasność na 5, zmieniam wieczorem na natural i ustawiam jasność na 1. I teraz jak wrócę do opcji jaskrawy to dalej jasności jest na 1, a nie na 5. Muszę znów wchodzić głębiej w opcje. Czyli ustawień jasności i nasycenia nie przypisuje do wybranego podświetlenia tylko jest on ustawiany niezależnie. A powinno to być rozwiązane jak przy opcjach obrazu, każdy profil jaskrawy, naturalny, standard ma osobne ustawiania jasności i nasycenia, tylko dlatego profilu.

Ostatnia edycja:

sylwek_n30

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja uważam, że powinna być możliwość wyboru czasu, kiedy ambiligh się włącza i wyłącza, np w dzień do zachodu słońca mógłby się wyłączać a po zachodzie włączać. Ewentualnie na sztywno, w konkretnych godzinach.

sylwek_n30

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ale to przecież jeden klik na głównym pilocie.
Masz kiedy Ci się wymarzy.
U mnie nie jeden klik, a przynajmniej trzy. Poza tym, są w rodzinie osoby, którym nie chce się za każdym razem wchodzić w tę funkcję i oglądają tv z ambilighem w dzień przy pełnym słońcu, kiedy pożytek z tego jest w zasadzie zerowy. Nie mówiąc już o tym, że bez sensu wypalają się diody i zużywa prąd (wiem wiem, to są groszowe sprawy, ale chodzi o sam fakt że mogłaby być taka możliwość).

arturro67

Member
Mam sygnał z kablówki ( w jednym kablu) zarówno DVB-C jak i DVB-T jak dokonac przełączania pomiedzy naziemna a TV kablową ? podpowie ktoś z kolegów ? w TV Panasonic nie było problemu....aktualnie TV po wyszukiwaniu mam albo albo..

conqest

Well-known member
Bez reklam
czytałem na zagranicznym forum że jest ale nigdy tego nie robiłem, ponieważ aczkolwiek gdyż nie było mi to potrzebne

sylwek_n30

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tylko, czy w razie czego będę mógł odesłać tv na gwarancji? No i skąd wziąć poprzedni soft z andkiem 10 na mój model?

conqest

Well-known member
Bez reklam
Z softem problemu nie ma najmniejszego, co do wgrania softu starszego to też nie powinno to mieć wpływu na gwarancję bo przecież nikt nikogo nie zmusza do aktualizacji i wcale nie musiałeś tego robić

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Mam sygnał z kablówki ( w jednym kablu) zarówno DVB-C jak i DVB-T jak dokonac przełączania pomiedzy naziemna a TV kablową ? podpowie ktoś z kolegów ? w TV Panasonic nie było problemu....aktualnie TV po wyszukiwaniu mam albo albo..

Cześć,
Nie ma takiej możliwości. Tuner instaluje kanały ze wskazanego źródła - DVB-T lub DVB-C.
Dziwne, że dostawca nie nadaje kanałów DVB-T razem z sygnałem DVB-C, tylko oddzielnie....

Do góry