Witam uprzejmie,
Z perspektywy upływającego czasu muszę jedno stwierdzić ,że seria telewizorów firmy Philips 9705H/12
ma jedną z zalet , które trudno teraz znaleźć w modelach telewizorów firmy Philips z lat 2011 , 2012 ,
czy 2013 . Chodzi mnie o wyjście cyfrowe audio :koaksjalne (RCA) . Teraz "trend" jest na wyjście
cyfrowe audio : optyczne .
Połączenie cyfrowe audio coaxialne(interconnect- RCA) nie sprawia żadnego
kłopotu i można przesłać sygnał dźwiękowy o częstotliwości próbkowania 32-192 kHz , gdy łączem
optycznym z reguły 32-96 kHz.
Ja telewizor mam połączony kablem Coaxial Digital Chroma 5 firmy WireWorld z wzmacniaczem zintegrowanym firmy Accuphase E-213 , który "oprzyrządowałem " w kartę DAC-30 firmy Accuphase.
Do wzmacniacza podłączony jest zestaw kolumn podłogowych firmy Sonus Faber Grand Piano Home.
Nie potrzebuję zestawu 5.1 czy 7.1 , a dźwięk z mojego systemu dwukanałowego "kina domowego"
moim zdaniem jest wyborny

.W systemie do kina jest jeszcze odtwarzacz Blu-ray firmy Philips BDP 9600/12. Wejścia audio cyfrowe w karcie DAC-30 firmy Accuphase to :coaxial o częstotliwości próbkowania 32-192 kHz , optyczne i USB o częstotliwości próbkowania 32-96 kHz.
Pozdrawiam,

accu
:kom: