Philips 9704 (40, 46, 52") - test, opinie wszystko o serii 9704

lolek126

Well-known member
Bez reklam
do Kikiego :)

Witaj na początku chciałem powiedzieć że mam pełny szacunek dla twojej pracy naprawdę duży szacuneczek dla Ciebie :D a teraz mam pytanka:
1. proszę napisz czy na sygnale sd 9704 jest znacznie lepszy od poprzednika 9803 bo tamten jak zresztą napisałeś w teście byl taki sobie i trzeba było większej odleglości żeby było ok przy sygnale HD, a także w stosunku do sharpa le 700 czy samsunga B 8000? Który z nich przy sygnale sd byl najlepszy wg ciebie? odległość od tv mam 3.5 m
2. napisz mi co to jest efekt halo i czy np przy 40 calach jest on mniejszy jak przy 46 i wiecej ?
3. co to były za problemy z kompem w tym lcd?
4. kolejna sprawa napisałeś w teście że potrzebna jest kalibracja do tego tv Moje pytanie brzmi czy to oznacza że zwykły człowieczek nie jest w stanie ustawić tego lcd-eka tak żeby on odbierał ok? znam tę firmę co tam miałeś ją w linku nawet rozmawiałem z tym gościem ale oni są we Wrocku a ja w Warszawie także to za drogi gips jakbym chciał ich ściagnąć do siebie - chyba że to jest inna firma ale nie ważne.
Generalnie chodzi mi o to czy zwykły człowieczek jest w stanie ustawić te wszystkie parametry tak żeby ten tv rozsądnie odbierał.
5. Prosiłbym o napisanie jaki jest pobór prądu w różnych trybach i o ile zwiększa sie pobór prądu przy wlączonym ambilight bo albo gdzies przegapiłem czytając test albo było napsiane ale jakoś ja to przegapiłem .....
6. Wg ciebie który jak sprawdzałeś lcd był lepszy sharp le 700 czy samsung B 8000? tak dwoma zdaniami :)
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi i gratuluję raz jeszcze dobrego testu.
Lolek

Ostatnia edycja:

spawnak

New member
Witam serdecznie
Chciałem się podpiąc pod to pytanie również. Mam taki sam dylemat a mianowicie wybór między Sharpem a tym Philipsem do salonu z odległości ok. 3m przy sygnale głównie SD.

michalmichalmic

New member
W test wierze ale w te ceny katalogowe nie np. za mała różnica w cenie pomiedzy 52 i 46 cali oraz fakt że cena 46 w Niemczech to 2899 euro. Poza tym w jednym sklepie intern. widnieje cena katalogowa 9999zł za 40cali. która jest skreślona i cena do odbioru to 8000 a pani przez telefon powiedziała że opuści jeszcze 100 lub 200zł za to że trzeba czekac do konca miesiąca na dostawe. Mysle że trzeba poczekac na test samsunga b8500 i może olac chciwosc philipsa bo zawsze byli chciwi a nigdy nie sprzedawali produktów bez wad.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
do Kikiego :) sprawa cen

Witaj mam mały interesik żebys odpowiedział mi w wolnej chwili na moje pytania zadane nieco wyżej bo myślę że nie tylko mnie interesują odpwoiedzi na te właśnie pytania. A dwa napisz iile kosztować będzie u ciebie philips 9704 w 40, 46, 52 cale. Bo rozumiem że u ciebie te ceny będą niższe podobnie jak już widnieją ceny tego lcd w sklepach internetowych ... Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Lolek

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
to są oficjalne ceny z cennika podane specjalnie dla Was przez Philips Polska.
W necie ceny dokładnie nie wiem - póki się nie pojawią - ale liczę na 15- 20 % taniej.

Kapral_Hicks

Klub HDTV.com.pl
vip
JackS.= Jeśli pytałeś już o to w tylu miejscach, zaś kwestia nadal pozostała bez odpowiedzi to najprawdopodobniej ten tv nie ma 17 bitowej matrycy albo elektronika go tak ogranicza ze korzyści z tego żadne;). Ludzie gdy maja coś do ukrycia kombinują właśnie omijaniem tematu:D. Pytanie moje natomiast było by takie, czy faktycznie różnica między standardową matrycą a taką realnie 17 bitową była by widoczna na sygnale standardowo dostępnym ;). Może jest jakiś ekspert potrafiący na to pytanie odpowiedzieć :D

olek368

New member
Czy to mozliwe ze ten tv bedzie mial prawie 9 cm grubosci, na zagranicznych forach pisza gdzieniegdzie ze bedzie miec 5 cm... kto jest blizej prawdy ??

slupek

Member
Na stronie Philipsa masz polską instrukcję i w niej na str. 256-257 mamy:
głębokość:
- 32-46PFL9704: 89mm
- 52PFL9704: 128mm
TV może mieć różną głębokość, te 9cm możliwe, że jest w "najgrubszym" miejscu.

mario_many

New member
16000 za telewizor o grubosci materaca to lekka przesada,obraz to jedno ,dzwiek drugie ale na wyglad tez sie patrzy .Prawie 13 cm w wersji 52 to dwa razy wiecej niz ma plazma panasonic 50 v10! i cztery razy co plazma samsunga 50 b850!! Widac to na tescie kikiego ze w wersji 46 ten model jest gruby jak słynny testowy iphon ma długosci.,co testujacy zachycony pewnie obrazem skrzetnie przemilczał.jednoczesnie testujac panasonica o polowe cienszego okreslil to tak mniej wiecej"panasonicowi sie przytylo i to bardzo" Ale moze sie czepiam poniewaz liczyłem na ten telewizor i delikatnie mnie rozczarowal(cena ,wyglad big) ale mam go na oku wraz z wyzej wymienionymi i cos sie z tego urodzi.Obecny moj tv jest w naprawie i nie rokuje dobrze wiec wypadnie mi kupic dwa.Do salonu pod tv N philipsa 52 9704 (wkuje go troche w sciane);) ,a do sypialni ? i tu dylemat 42 v10 ale w tescie kikiego slabo wypadł w skalowaniu sd ledwo 6 pkt czy sam b850 w skalowaniu sd mocne 9pkt ale wielkosc 50 chyba za duzo! A moze wystarczy panasonic 37-42 s10 do anteny dachowej i mpeg 4 niebawem ,ale to juz temat na inna strone pozdrawiam

Ostatnia edycja:

jtd

New member
Bez reklam
Pewnie gdyby nie byla taki gruby to by nie mial tak dobrego obrazu, podejzewam ze wpakowali tyle elektroniki poprawiajacej obraz sie mu sie przytylo :cool: No ale fakt na dzisiejsze czasy to juz lekka przesada, czekam na test samsunga b8500, tez ma byc Local Dimming, kontrast 7 melonów a grubosc tylko 1,5 cala :eek:

toms83qwe19

New member
U mnie też TV będzie stać, więc aż tak grubość nie ma dla mnie znaczenia. Ale sa osoby, które go powieszą i wtedy im mniej, tym lepiej. :cool:

jwivo

New member
Na allegro jest już 46 za 10TPLN, więc nie jest tak żle. Pod koniec miesiąca zamierzam coś kupić w wymairze 46-52 i chyba skuszę się na tego Philipsa.

rybka.w

New member
.... 10 tyś PLN to minimalna stawka w licytacji kolego :p
Spróbuj zalicytować a zobaczysz czy osiągniesz cenę minimalną :grin:
Nie sądzę :grin:

marianin

New member
rybka.w napisał:
.... 10 tyś PLN to minimalna stawka w licytacji kolego :p
Spróbuj zalicytować a zobaczysz czy osiągniesz cenę minimalną :grin:
Nie sądzę :grin:

A o jakim TV piszesz? bo chyba nie o 46pfl9704. Bo ten jeden na Allegro nie ma ustalonej ceny minimalnej :-/
W ogóle po co kupować na "aledrogo"? Skoro sklepy internetowe oferują ten TV sporo taniej (8400zł) - choć pewnie niezbędne okaże się posiadanie minimum cierpliwości.

rybka.w

New member
sorry, źle się wyraziłem.
Ceną minimalną jest oczywiście 10 tyś, ale to tylko minimum do licytacji, bo nie wiemy ile faktycznie sprzedający będzie chciał dopóki nie zaczniesz licytacji. Zalicytowanie 10 tyś zł nie oznacza jeszcze, że to jest cena ostateczna tego LCD :p A w ogóle kto mu da tyle kasy (10 tyś)?:p:p:p

A ceny w necie są jakie są. Zobaczymy jakie będą gdy ten TV pojawi się faktycznie w sprzedaży, bo większość ofert to tylko oferty sklepów, polegające na przyjęciu zamówienia od klienta, potem dopiero ustala się termin dostawy. A ten może być odległy co też może mieć wpływ na cenę :D
Ja też jak inni mam nadzieję że cena będzie w granicach 8000 zł.
Pożyjemy, zobaczymy....:mrgreen:

rybka.w

New member
o ile pamiętam to jest chyba cena sugerowana przez Philipsa.

Poprzeglądaj strony producentów RTV a zauważysz że u nich cena jest większa niż np. w sklepie. Zauważyłem to w przypadku Panasonica, Toshiby. Jak kupowałem Toshibę przez sklep internetowy to dałem prawie 7000 zł a na stronie Toshiba Polska był droższy o jakieś 2 tysiące :D:D:D:D
Bez sensu.
Poza tym jest wiele powodów przez które cena jest mniejsza, np. zysk dla sprzedawcy, TV może być z prywatnego importu np. z Niemiec itp itd.....

Do góry