A z innej beczki, próbowałeś wyłączyć wszystkie możliwie "upłynniacze obrazu"?
Może to one są przyczyną tego dziwnego zachowania.
Mam wrażenie, że próbowałem już wszystkiego. Wyłączałem wszystko, właczałem pojedyncze ustawienia, ustawiałem na minimum na maksimum. Nawet sprawdzałem czy włączony ambilight nie ma przypadkiem na to wpływu (wiem, absurd )
Niestety, nie znalazłem żadnego powiązania, ale mam nadzieję, że to rzeczywiście tylko jakies ustawienie, bo kolory tv ma fajne
Witam.
Wczoraj 9636 "zawisł" na mojej ścianie
Przy okazji dziękuję za obsługę, transport i montaż - pełna profeska.
Ambilight i cały TV powalił mnie na stracie na kolana. Póki co, ciągle jestem na etapie ustawiania , ale wieczorne oglądanie z Ambilght to niesamowite doznania. Miałem wcześniej Sony KDL 46 cali z soundbarem, ale tutaj Bowers wymiata
Mam prośbę, jak ktoś może pomóc z ustawieniami lub ma swoje preferencje- byłoby mi łatwiej na starcie. Rozumiem, że tryb Calman Ready jest tylko do skalibrowania z odpowiednim sprzętem i aplikacją?
Jakich trybów używacie do codziennego oglądania ?
Raz jeszcze dziękuję Krzyśkowi i koledze który go przywiózł i zamontował.
Dzięki.
Pozdrawiam.
Rzuciłbyś foty jak wygląda ten telewizor na ścianie z soundbarem, najlepiej z różnych kątów?
Nie dostałem, ale już o to poprosiłem.Santos - przecież KIKI jak kalibruje to daje wydruk z ustawieniami, więc z czym problem.
Mam słaby telefon, ale może się przydadzą.
Nie dostałem, ale już o to poprosiłem.
Reset fabrycznych nie powoduje resetu kalibracji. Dopiero ponowna instalacja TV je kasuje.
Tak czy siak, wprowadzono kalibrację w trybie NOC. Widzę, że tu wyłączone są opcje np.redukcja szumów, redukcja zniekształceń, ultra resoluction, wzmocnienie kolorów, gamma kolorów, diskonały kontrast ,czujnik światła.
Właczone temp. Barwowa- tu Ciepły, style ruchu- film,
Fast Motion Clarity- jest wyłaczony.