Philips 55pUS7600 test - Philips czyli ciągła walka o doskonałość !

marmac500

Klub HDTV.com.pl
VIP
Witam

Będę próbował jeszcze przenieść router bliżej TV lub dać zaraz obok AP, ale nie wiem czy pomoże. Jak czytałem wcześniej LAN w tym TV działa jeszcze gorzej niż wifi...może nawet nie będę ryzykował.
LAN dziala bez zadnego problemu, NAS, dostep do sieci, googlecast itp.

Cavallino

Banned
Kusi mnie żeby przetestować ten nieoficjalny soft - już go nawet pobrałem :)

Jak wrócę do domu to chyba przetestuje :) Oczywiście dam znać jaki efekt.

Lepiej tego nie rób, bo możesz płakać jak eksperymentatorzy przy niższym modelu w sąsiednim wątku.
A cofnąć zmiany już nie cofniesz.

Wgrywanie wersji która nie przeszła testów wewnętrznych, czyli de facto jest betą, a nie gotowym produktem, to jest robienie na złość samemu sobie, zwłaszcza jeśli oczekujesz wyższej stabilności po zmianie niż przed.

DJ82

Member
na XDA raczej chwalą ten soft...

Właśnie wgrałem nowy firmware: QV151E.0.5.38.41
Jak na wersję nieoficjalną jest BARDZO DOBRZE!!!

Na plus:
Działa myszka
Można włączyć "nieznane źródła" w androidzie
Działają kanały 4k z satelity (HEVC)
Bezproblemowo działa rozpoznawanie mowy (już nie zawiesza TV)

Na minus:
Jak trochę poskakałem po kanałach 4k to potem FHD miały dziwne pasy, nawet wyjście HDMI miało problem. Wył/wł TV pilotem rozwiązało problem. Jak na razie był to jednorazowy problem. Podobnie było również na pierwszych softach jak nie radził sobie z niektórymi plikami.

brak 4k na YT
nie działa nadal miracast
przestało działać chromecast

Ostatnia edycja:

pike

New member
A mnie się marzy DS Video od synology. Na Samsungu działa idealnie.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Możesz użyć opcji castowania (ekranu telefonu/tabletu), jeżeli masz Android 5.0 lub wyżej. Wtedy w ustawieniach ekranu jest ta opcja. Również aplikacje to wykorzystują, np. YouTube, HBO Go. W górnym rogu wtedy masz mały ekranik i po naciśnięciu jego wybierasz godzie obraz ma być odtwarzany. To tak w skrócie ;)

Jeżeli masz Android w niższej wersji - będziesz mógł castować jedynie z aplikacji (np. YouTube)

Ostatnia edycja:

chamberxx

New member
Możesz użyć opcji castowania (ekranu telefonu/tabletu), jeżeli masz Android 5.0 lub wyżej. Wtedy w ustawieniach ekranu jest ta opcja. Również aplikacje to wykorzystują, np. YouTube, HBO Go. W górnym rogu wtedy masz mały ekranik i po naciśnięciu jego wybierasz godzie obraz ma być odtwarzany. To tak w skrócie ;)

Jeżeli masz Android w niższej wersji - będziesz mógł castować jedynie z aplikacji (np. YouTube)
dz :). a z komp mozna?

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Wiem, że do przeglądarki Chrome jest wtyczka, dzięki której Castujesz widok przeglądarki. Wtedy możesz np. Uruchomić strony oparte na Flash i oglądać bez problemu (tutaj jeżeli chodzi o polskie serwisy to dobrze jest zainstalować KODI + mr. Know + SD-xmbc. Mamy wtedy dostęp do wielu programów, cda.pl, weeb.tc itp). Co do castowania pulpitu to nie szukałem tego typu dodatków.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
na XDA raczej chwalą ten soft...

Właśnie wgrałem nowy firmware: QV151E.0.5.38.41
Jak na wersję nieoficjalną jest BARDZO DOBRZE!!!

Na plus:
Działa myszka
Można włączyć "nieznane źródła" w androidzie
Działają kanały 4k z satelity (HEVC)
Bezproblemowo działa rozpoznawanie mowy (już nie zawiesza TV)

Na minus:
Jak trochę poskakałem po kanałach 4k to potem FHD miały dziwne pasy, nawet wyjście HDMI miało problem. Wył/wł TV pilotem rozwiązało problem. Jak na razie był to jednorazowy problem. Podobnie było również na pierwszych softach jak nie radził sobie z niektórymi plikami.

brak 4k na YT
nie działa nadal miracast
przestało działać chromecast

Mam nadzieję, że jeszcze ten Miracast poprawią zanim wyjdzie finalna wersja. Twój telefon nie wyszukuje Ci wogóle telewizora w sieci lokalnej (chromecast)? Próbowałeś użyć aplikacji "Chromecast" z Google Play?

DJ82

Member
Mam nadzieję, że jeszcze ten Miracast poprawią zanim wyjdzie finalna wersja. Twój telefon nie wyszukuje Ci wogóle telewizora w sieci lokalnej (chromecast)? Próbowałeś użyć aplikacji "Chromecast" z Google Play?

Telefon wyszukuje TV zarówno po miracast jak i chromecast ale na nowym sofcie nie łączy się z żadnym. Na poprzednim też wyszukiwał oba ale łączył się tylko po chromecast.

Innych aplikacji nie używałem bo wcześniej łączyło się bezpośrednio z telefonu więc i teraz powinno.

Guzioo_PL

Member
Bez reklam
Spróbuj ponownej instalacji TV, fabryczne wszystkiego nie wyczyszczą ;)

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A jak wywołujesz ChromeCast ?

Najpierw aplikacja, później przesyłaj na ekran, a le nie z poziomu tego co pojawi się na smartfonie. Wchodzisz w menu strony głównej - takie trzy kreski z lewej strony. I tu w pozycji drugiej masz przesyłanie ekranu/dźwięku.
I działa zawsze.
Sprawdź proszę.

DJ82

Member
na poprzednim sofcie łączyło się bez kłopotu i wszystko co miałem na moim HTC było też na TV - teraz mam komunikat że nie można połączyć z TV. Wgrałem testowy soft więc i mankamenty muszą być - dla mnie ma i tak więcej plusów niż minusów.

Do góry