Ja bym raczej poszedl w kierunku Clear LCD : ON i Natural Motion: Minimum , Redukcja szumow i zineksztalcen calkowicie wylacz bo przeciez zrodlo masz bardzo dobrej jakosci, wzmocnienie kolorow wylacz bo po co przebarwiac , ultra resolution tez OFF bo po co sztucznie ma wyostrzac caly obraz.
Nie ma szans zebymoje ustawienia po klaibracji pasowaly do twojego tv ale jesli chcesz pogladowo to prosze bardzo:
KOLOR- 58
KONTRAST- 23
OSTROŚC- 5
WZM-WYŁ
TEMP-WŁASNE
CZERW 123, ZIEL 111, NIEB 67, CZER BL -2, ZIEL BL 2, NIEB BL -1
JASNOŚĆ- 49
KONTRAST OBRAZU - 88
GAMMA- 0
CLEAR CD- WŁĄCZONY
ten sam model 55pus7600 ?
Napisz PW i podaj adres to Ci wyślę
DB-TICUS
Hej o co chodzi z tymi kuponami...dzięki za info...pytam bo właśnie prawie sie przekonałem do tego tv ale czytam forum i sie zastanawiam...
No właśnie tego się obawiam!Dla mnie "smużenie" to mało powiedziane. Czasami przy szybkich scenach dalszy plan staje się tak niewyraźny że wręcz nie da się go oglądać. Do tego kilka razy w tygodniu następuje zawieszenie TV i tylko wyłączenie prądu skutkuje. Co rusz słucham w domu że kupilem jakies badziewie za ponad 10 tys zl ehhh..... nie wiem czy to po tej aktualizacji czy po dluzszym uzytkowaniu android dostaje zadyszki ale z tygodnia na tydzien cierpliwosc mi sie konczy.
... ja jestem zainteresowany..Db-ticus cos wspomniał, że ma drugi też do oddania...ale jeszcze nie znam szczegółów co i jak a myślę o zakupie tylko czytając posty na temat tego tv zaczynam się zastawiam czy warto wywalić 10 koła...szukam tv najchętniej 65 cali w cenie do 10 tys. i jestem w kropce co wybrac...jakby co odezwę sie...Ja się długo zastanawiałem, czy kupić 7600 ... po przeczytaniu, że Android działa w 1080p odpuściłem (i tak, by mieć KODI 4K musiałbym kupić jakiegoś BOXa). Może poczekałbym na 8601, ale też nie mam pewności, że tam będzie lepsza komunikacja Android->Bebechy TV (3D, rozdzielczość, CEC w KODI)...
Ostatecznie kupiłem wczoraj w Saturnie 55PFS8109 za 5047zł i dołożę do tego Raspberry Pi 2"Smart" 720p "wbydowany" w TV będzie wystarczający do TVN Player/Ipla, a reszta po HDMI z Pi2+CEC ... do tego 4-way Ambilight. "Zaoszczędzone" pieniądze pójdą na Soundbar i może kalibracje profilu ISF noc
Zatem jak ktoś jeszcze jest zainteresowany kuponem -1000zł na PUS7600 to bardzo chętnie wyślę komuś ten, który dostanę od Db-ticus (napisał, że już wysłał).