Philips 55PUS7181 - test - czyli model 2016 na nowej platformie. Zapowiada się niezwykła czystość barw, bo Philips schodzi z wyższym wyposażeniem do n

Status
Zamknięty.

mrk67422

New member
Trzy razy w swoim TV usłyszałem metaliczny dźwięk tak jakby metalowa płyta spadła na również coś metalowego. Dźwięk ten był w postaci dwóch uderzeń. Co dziwniejsze 2 razy słyszalny był przy wyłączonym TV. Niestety zostałem wyśmiany przez jakiegoś trola że u sąsiada walą w gary. Trolu jak to czytasz wiedz, że najbliższy mój sąsiad mieszka ode mnie o 40m. Widzisz jak dobry mam słuch...

Dzięki miet55. Dźwięk słyszany u mnie dochodzi z Woofera. To coś jak metaliczny przester, jakby membrana wydawała dodatkowe chrobotanie przy silniejszych wychyleniach. Macie coś takiego u siebie, proszę jeszcze o opinie.

miet55, jeżeli masz coś takiego przy wyłączonym, to może coś w torze zasilania. Albo coś się może nagrzewa i tak dziwnie rozpręża?

Blest

New member
Witam,
mam pytanie do posiadaczy tego telewizora lub osób, które wiedzą coś w temacie, a mianowicie czy w tym modelu podczas gry na ps4/ps4 pro występują artefakty? Czy telewizor chodzi normalnie?

Jak wygląda sprawa z oglądaniem sportu, głównie piłka nożna? TV daje rade?
Co do konsoli to u mnie nie ma żadnych artefaktów w trybie gra, brałem go głównie pod konsolę. Sportu aż tak nie oglądam więc się nie wypowiem.

miet55

Member
Bez reklam
... jeżeli masz coś takiego przy wyłączonym, to może coś w torze zasilania. Albo coś się może nagrzewa i tak dziwnie rozpręża?
Nie był to raczej dźwięk słyszany z chassis - naprężenia/rozprężenia. Na 99% wydobyło się to z głośnika gdyż było zawsze słyszalne tak samo. Pomyślałem, że może przychodzą jakieś aktualizacje i po pobraniu są sygnalizowane.

hugon2

New member
No i nie dostaliśmy aktualizacji do Androida 6.0 w 2016 roku... Trochę słabo. Za brak HDR i dźwięku 5.1 w aplikacjach (Netflix, Kodi itd.) powinno móc oddać telewizory Philips do sklepu z powodu niezgodności z umową ;)

Felix

New member
No i nie dostaliśmy aktualizacji do Androida 6.0 w 2016 roku... Trochę słabo. Za brak HDR i dźwięku 5.1 w aplikacjach (Netflix, Kodi itd.) powinno móc oddać telewizory Philips do sklepu z powodu niezgodności z umową ;)

Tak naprawdę to możesz próbować na podstawie artefaktów w trybie 'Gra' z PS4 Pro (sygnał 4K). Philips sam twierdzi, że nie potrafi tego problemu rozwiązać. Problem wiele osób im zgłaszało, także nie chodzi o pojedyncze 'sztuki'.

hugon2

New member
Ogólnie to jestem zadowolony z TV. Po zabawie z ustawieniami obraz jest bardzo ładny, a Android też fajnie działa. Tylko trochę dziwny jest brak dosyć podstawowych funkcjonalności. Rozglądałem się po konkurencji i szczerze mówiąc nie ma na co zmienić. 2016 nie był chyba dobrym rocznikiem dla TV. Na wiosnę mają pokazać coś ciekawego - wtedy będzie można się zastanowić nad wymianą. Jest na to dwa lata od zakupu.

hary2000

New member
Instrukcja obsługi 49PUS7181 download.p4c.philips.com/files/4/49pus7181_12/49pus7181_12_dfu_pol.pdf
Strona 93 system operacyjny 6.0?
O co kaman na stronie info , że aktualizacja z 11.11 a w TV ostatnia z Tue Oct 18 13:39:52 IST 2016 QM16XE_U-user5.1 LMY47D eng release-keys przy aktualizacji z usb mówi że w TV jest nowsze?:niewiem: Jaki soft macie?

hary2000

New member
Jeżeli to tylko data wstawienia to OK.
Ale w instrukcji obsługi jest jak byk system Android 6.0.
To mamy 6 czy 5?

Certyfikat WIFI też dla Androida 6.01
wi-fi.org/content/search-page?keys=49pus7181
Wersja softu QM163E.0.6.16.0

Ostatnia edycja:

hary2000

New member
toengel.net/philipsblog/2017/01/05/philips-android-tv-6-fuer-2016er-tvs-noch-diesen-monat/]Philips: Android TV 6 für 2016er TVs noch diesen Monat - Toengel's Philips Blog[/url]

Info o Androidzie 6.

Status
Zamknięty.
Do góry