Philips 55PUS7181 - test - czyli model 2016 na nowej platformie. Zapowiada się niezwykła czystość barw, bo Philips schodzi z wyższym wyposażeniem do n

Status
Zamknięty.

QuaTro

New member
Kiki czy kupując od Ciebie telewizor mogę mieć pewność, że nie będę miał efektu pasów przy oglądaniu meczy? Sprawdzasz to przed wysyłką?

QuaTro

New member
W Media Markt jest teraz fajna cena na 55PUS7101 - 4199PLN i do tego teraz do 20.10.2016 za dostarczenie obojętnie jakiego starego sprzętu elektronicznego jest ten telewizor za 3849 PLN !!!

Ja zakupiłem

Canclerz

New member
W Media Markt jest teraz fajna cena na 55PUS7101 - 4199PLN i do tego teraz do 20.10.2016 za dostarczenie obojętnie jakiego starego sprzętu elektronicznego jest ten telewizor za 3849 PLN !!!

Ja zakupiłem

A jakie dokładnie są wymagania co do starego sprzętu ?
Można im dostarczyć stary kinsekopowy tv i tez dadzą 350zł rabatu ?

robc

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przycinanie youtube 4K

Nie wiem czy nie było już wcześniej i czy tylko jest tak u mnie ale znalazłem sposób na przycinanie (buforowanie) YouTube 4K.
Po zainstalowaniu pendrive lub dysku jako dodatkowa pamięć problem buforowania znika.
Dziwne to trochę bo wewnętrznej pamięci jest jeszcze sporo wolnej ponad 10GB ale jakoś to pomaga (przynajmniej u mnie).
Instalacja dodatkowej pamięci też nie jest intuicyjna ponieważ po włożeniu trzeba ją sformatować "wszystkie ustawienia->ustawienia ogólne->dysk twardy USB". Przy pierwszym wejściu mamy możliwość sformatowania przy następnym pytanie czy chcemy użyć dysku jako pamięć dodatkową. Po zatwierdzeniu trzeba jeszcze wyłączyć zasilanie tv i po ponownym uruchomieniu pojawia się pamięć dodatkowa. To czy się dodała widać niestety tylko w np. w AIDA64.

brodacz

Active member
Bez reklam
U mnie problem przycinania nie pojawia się od czasu ostatniej aktualizacji. Mam wprawdzie podpiety do nagrywania SSD, ale nie sądzę by przejmował zadania dodatkowej pamięci.

żagiel75

New member
U mnie YT w 4k się tnie, ale internet po wifi mam pewnie do 8mb, więc zostało mi czekać na światłowód.
Mamy pytanie, czy ktoś z Was ma podłączony tv do, którejś platformy cyfrowej za pomocą wejścia CI i ewentualnie jak to się spisuje?
Czy lepiej zamiast którejś z platform telewizyjnych, kupić sygnał z telewizji światłowodowej (dostawca w terenie oferuje to: http://www.telewizjaswiatlowodowa.pl/ )?

Cavallino

Banned
U mnie YT w 4k się tnie, ale internet po wifi mam pewnie do 8mb, więc zostało mi czekać na światłowód.
Mamy pytanie, czy ktoś z Was ma podłączony tv do, którejś platformy cyfrowej za pomocą wejścia CI i ewentualnie jak to się spisuje?

W 7170 używam dwóch modułów CAM do odbioru kablówki cyfrowej.
Sprawuje się to bez zarzutu, jeśli nie liczyć krzaków zamiast polskich znaków i spieprzonego nagrywania z EPG nadawcy - ewidentne bugi w sofcie telewizora, bo w telewizorach innych producentów, albo dekoderach operatora nie ma tego typu problemów.

zdzislaw561

New member
Moduł CI

Mam podpięty moduł CI w PUS7181 z telewizji cyfrowej (kablówki) i nie mam żadnych problemów z odbiorem programów telewizyjnych.
Moduł używam od 2011roku (poprzedni telewizor) i przez 5 lat nie było żadnego problemu.

zdzislaw561

New member
4k

Jeśli macie słaby internet i tnie wam obraz to wystarczy zmniejszyć rozdzielczość obrazu do 1080 i chodzi bez problemu. Jeśli to nie pomaga zmniejszyć do 720
Jeśli ktoś nie wie jak to się robi to - przy odtwarzaniu filmu kursorem pilota jedziemy w dół i tam gdzie jest przycisk odtwarzania i stop - poniżej na końcu po prawej stronie jest ustawienie rozdzielczości.

accu

New member
Bez reklam
Mam podpięty moduł CI w PUS7181 z telewizji cyfrowej (kablówki) i nie mam żadnych problemów z odbiorem programów telewizyjnych.
Moduł używam od 2011roku (poprzedni telewizor) i przez 5 lat nie było żadnego problemu.

Witam uprzejmie,

Skoro używasz moduł dostępu warunkowego CAM od 5 lat , mniemam , że Twój operator kablowy nie paruje modułu dostępu warunkowego CAM z kartą
chipową od operatora(od niego) . Nie ma wtedy również problemu z nagrywaniem programów kodowanych .

"Zagwozdka" jest jednak , gdy operator kablowy paruje moduł dostępu warunkowego CAM z kartą chipową(z mikroprocesorem) od niego . Owszem , programy zakodowane odbierze się bez kłopotów (dany operator kablowy podaje , które telewizory współpracują z dostarczanym modułem dostępu warunkowego CAM) , ale nagrywanie programów kodowanych jest
już bardzo utrudnione , gdyż musi być wyrażona zgoda nadawcy na kopiowanie .Moduł dostępu warunkowego CAM w specyfikacji CI+1.3 od 2013 r. daje możliwość między innymi , operatorowi płatnej telewizji kontrolę treści PVR , oraz nowe zabezpieczenia kopiowania CI Plus . Tak jest dla przykładu u operatora kablowego Vectra . Tracą na tym niestety użytkownicy tych parowanych modułów z kartą chipową od operatora . Moduł dostępu warunkowego u operatora Vectra ma dwie małe diodki , które wpierw sygnalizują działanie modułu w kolorze czerwonym , gdy otrzymują elektroniczną akceptację , zmieniają kolor na zielony .
Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

Cavallino

Banned
Witam uprzejmie,

Skoro używasz moduł dostępu warunkowego CAM od 5 lat , mniemam , że Twój operator kablowy nie paruje modułu dostępu warunkowego CAM z kartą
chipową od operatora(od niego) . Nie ma wtedy również problemu z nagrywaniem programów kodowanych .

"Zagwozdka" jest jednak , gdy operator kablowy paruje moduł dostępu warunkowego CAM z kartą chipową(z mikroprocesorem) od niego . Owszem , programy zakodowane odbierze się bez kłopotów (dany operator kablowy podaje , które telewizory współpracują z dostarczanym modułem dostępu warunkowego CAM) , ale nagrywanie programów kodowanych jest
już bardzo utrudnione ,
[...]
Tracą na tym niestety użytkownicy tych parowanych modułów z kartą chipową od operatora .

Nie wiem o czym piszesz, nie ma problemów z nagrywaniem na hdd na kartach parowanych z modułem.
Oczywiście dla drugiego tunera i nagrywania w tle potrzebna jest druga karta.

Pewnie nie wiedzieć po co zacytowałeś jakieś historyczne wypociny z Vectry, oni może jakieś problemy mają, ale w Inei nagrywa się wszystko.
O ile akurat tv nie zepsuje nagrania z powodu badziewnego softu, co się zdarza dość często.

accu

New member
Bez reklam
Nie wiem o czym piszesz, nie ma problemów z nagrywaniem na hdd na kartach parowanych z modułem.
Oczywiście dla drugiego tunera i nagrywania w tle potrzebna jest druga karta.

Pewnie nie wiedzieć po co zacytowałeś jakieś historyczne wypociny z Vectry, oni może jakieś problemy mają, ale w Inei nagrywa się wszystko.
O ile akurat tv nie zepsuje nagrania z powodu badziewnego softu, co się zdarza dość często.

Witam uprzejmie,
Ja nie zacytowałem jakieś historyczne wypociny z Vectry tylko napisałem konkretnie , że jeżeli korzysta się u operatora kablowego Vectra z dostarczanego przez niego do oglądania telewizji cyfrowej modułu CAM , który sparowany jest z kartą chipową , to niestety nie można nagrywać programów
kodowanych , chyba , że nadawca umożliwia nagrywanie danego programu . Taki jest stan na dzień dzisiejszy , osobiście to sprawdziłem . Można nagrywać programy nie kodowane .
U operatora kablowego UPC Polska korzystając z UPC MediaModuł CI+ , też nie jest tak "różowo" z nagrywaniem wszystkich programów kodowanych , gdyż musi być spełniony między innymi warunek , że nadawca umożliwia nagrywanie danego programu . Operator UPC Polska oferuje sparowany moduł CAM z kartą chipową podobnie jak czyni to operator Vectra .

Jeżeli operator Inea umożliwia nagrywanie programów kodowanych na dysk HDD , podłączony do gniazda USB w telewizorze , przy użyciu dostarczanego przez niego modułu CAM sparowanego z kartą chipową , to trzeba być zadowolonym .. Wcześniej nie było to możliwe , a teraz nic o tej możliwości operator Inea nie pisze .
https://www.inea.pl/o-inea/dla-prasy/dekoder-lub-modul-cam-teraz-masz-wybor
https://www.inea.pl/obsluga-klienta/instrukcje-i-pomoc-techniczna/telewizja
Jak już coś cytujesz to proszę może cytować w całości a nie wybiórczo .

accu

Ostatnia edycja:

Cavallino

Banned
Witam uprzejmie,
Ja nie zacytowałem jakieś historyczne wypociny z Vectry tylko napisałem konkretnie , że jeżeli korzysta się u operatora kablowego Vectra

No to Ci wcięło to ostatnie słowo, bo teza którą wygłosiłeś brzmiała tak (cyt):

""Zagwozdka" jest jednak , gdy operator kablowy paruje moduł dostępu warunkowego CAM z kartą chipową(z mikroprocesorem) od niego . "

O Vectrze ani słowa, czyli dotyczyło ogółu.
A tak nie jest.
Nazwa pojawiła się dopiero później w opisie z Vectry.

accu

New member
Bez reklam
No to Ci wcięło to ostatnie słowo, bo teza którą wygłosiłeś brzmiała tak (cyt):

""Zagwozdka" jest jednak , gdy operator kablowy paruje moduł dostępu warunkowego CAM z kartą chipową(z mikroprocesorem) od niego . "

O Vectrze ani słowa, czyli dotyczyło ogółu.
A tak nie jest.
Nazwa pojawiła się dopiero później w opisie z Vectry.
Witam uprzejmie,

Żadnej tezy nie wygłosiłem , treść tego zdania jest ogólnikowa , co nie musi oznaczać , że dotyczy wszystkich operatorów kablowych . Z dalszej treści postu jasno wynika o jakiego operatora chodzi .

accu

miet55

Member
Bez reklam
Za kilkadziesiąt godzi stanę się posiadaczem 7101. Jak współpracuje z CAM-em sat. i kartą smart HD lub nieparowaną (starą) od C+

Status
Zamknięty.
Do góry